Přes den by se v úterý teploty měly pohybovat v rozmezí 1-5 °C, na východě pak až okolo 7 °C. I přes lehce teplejší počasí bude ale pocit zimy umocňovat místy mrznoucí mlha a mrholení. Vítr by měl vát pouze slabý o maximální rychlosti 7 m/s.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a západní části Krkonoš v Libereckém kraji je dnes ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Jinak jsou povrchy vozovek v kraji mokré či vlhké. Meteorologové varují, že se na mokrých površích může tvořit náledí a ojediněle při mrznoucích srážkách i slabá ledovka.

Vrstva ujetého sněhu zůstává i na nesolených silnicích v Krkonoších a v Orlických horách. V Krkonoších má vrstva sněhu sílu do deseti centimetrů. Na Rychnovsku by si řidiči měli dát pozor na náledí. Hlavní silniční tahy v Královéhradeckém kraji byly dnes ráno po chemickém ošetření většinou mokré a s opatrností sjízdné.

Také silnice v Ústeckém kraji jsou podle silničářů po chemickém ošetření sjízdné se zvýšenou opatrností. Na horských cestách leží ujetý sníh, v nížinách jsou vozovky mokré. V regionu meteorologové předpovídají sněžení už jen ojediněle. Řidiči by si měli dát pozor na mrznoucí mrholení.

Ve středu déšť

Ve středu cestou do práce hlavně nezapomeňte deštník či nepromokavou bundu, na většině území by přes den mělo totiž pršet či mrholit. V polohách nad 700 m. n. m. v Čechách a 400 m. n. m. v oblasti Českomoravské vrchoviny lze očekávat sněžení či déšť se sněhem.

Deštivému počasí se částečně vyhne pouze západní a severozápadní část území. Nejnižší noční teploty budou lehce pod nulou, neměly by však klesnout hlouběji než k -1 °C. Přes den by se pak měl vzduch vyhřát na 2-6 °C. Vítr zůstane slabý o maximální rychlosti 4 m/s.

Čtvrtek přinese oteplení

Čtvrtek přinese oblačné až zatažené nebe, polojasně bude pouze přechodně. Ze západu se bude postupně šířit lehký déšť či občasné přeháňky, nad 500 m. n . m. a později 800 m. n. m. i smíšené či sněhové. K večeru se však vyčasí a srážek výrazně ubyde. V noci teplota klesne maximálně na -2 °C, přičemž přes den vystoupá na úroveň 3-7 °C. Obyvatelé Čech a jižní Moravy se pak mohou těšit dokonce na příjemných 9 °C. Slabý vítr dosáhne maximálně rychlosti 7 m/s.

Pozor na mlhy, páteční odpoledne proprší

Podobně zatažený jako předchozí den bude i pátek, k večeru však tentokrát jasnější nebe nečekejte. Naopak by se mělo začít objevovat mrholení a déšť, od 800 m. n. m. i srážky smíšené a sněhové. Řidiči si pak budou muset dát pozor na místy sníženou viditelnost, tu a tam se totiž objeví i mlha. Přes noc by převážně teplota neměla klesnout pod bod mrazu, při snížené oblačnosti lze však očekávat pokles až na -2 °C. Maximální denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 4-8 °C. Vítr zmírní na maximální rychlost 4 m/s.

Video
Video se připravuje ...

V noci a ráno bude potřeba mít se na pozoru před námrazou na silnicích Policie ČR

Fotogalerie
37 fotografií