V severní části Královéhradeckého kraje od noci sněží. V Krkonoších zatím napadlo asi osm centimetrů sněhu. Sněžení zasáhlo i vyšší polohy Jičínska a Orlické hory. Na silnicích zůstává rozbředlý nebo ujetý sníh. Řidiči musejí být při jízdě velmi opatrní, vyplývá z informací silničářů a horské služby.

V Peci pod Sněžkou se po 08:00 střetlo osobní auto se sypačem. Nehoda se obešla bez zranění. „V místě je kyvadlový provoz jedním jízdním pruhem, uvedla policie.

Ve Špindlerově Mlýně se u lyžařského areálu Svatý Petr srazila tři auta. Nehoda se obešla bez zranění a policie v místě také zvedla kyvadlový provoz.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Na silnici II/252 vedoucí do Malé Úpy na hřebenech Krkonoš uvázlo po 09:30 nákladní auto. "Silnice je neprůjezdná, probíhá vyprošťování. Očekává se zácpa," uvedla policie s tím, že omezení by mohlo trvat asi do 11:30.

V Krkonoších a v severní části Náchodska by mělo sněžit i přes den. Meteorologové vydali pro severní část Trutnovska výstrahu před silným sněžením, kdy by do nedělní půlnoci mohlo napadnout 30 až 60 centimetrů sněhu. Na Náchodsku by to mohlo být deset až 25 centimetrů.

Také na Orlickoústecku a Chrudimsku v Pardubickém kraji dnes ráno sněžilo. Řidiči by při jízdě měli být velmi opatrní, uvedli silničáři. V nižších polohách kraje místy pršelo. Teploty se dnes ráno v kraji pohybovaly většinou od jednoho do tří stupňů nad nulou.

Slabá vrstva sněhu dnes ráno pokrývala silnici první třídy číslo 11 v úseku Jablonné nad Orlicí - Červená Voda. Sníh pokrýval i silnice v okolí Hlinska na Chrudimsku. Na Orlickoústecku by dnes mohl vítr na silnicích tvořit sněhové jazyky, varovali meteorologové.

Sněhové přeháňky by se v Pardubickém kraji měly objevovat i přes den, v polohách pod 300 metrů nad mořem se čeká déšť. Teploty by se měly pohybovat od dvou do pěti stupňů.

Pozor na sněhové jazyky

V sobotu bude velká oblačnost a na většině území sněhové přeháňky. V nižších polohách smíšené nebo deštivé. Teploty se očekávají přes den 0 až 4 stupně Celsia, na jihovýchodě až 7 stupňů Cesia. Vítr může mít místy nárazy až 70 km/h, ale večer bude slábnout.

Na horách bude sněžit vydatně. „Na návětří severních hor napadne za sobotu kolem 30 cm nového sněhu. Od vyšších poloh se místy budou tvořit sněhové jazyky, večer v nižších a středních polohách náledí,“ varuje ČHMÚ, který vydal i výstrahu přes vysokým stupněm nebezpečí pro oblasti kolem Frýdlantu, Jablonce nad Nisou, Jilemnice, Tanvaldu, Trutnova a Vrchlabí. Podle meteorologů může nastat kalamitní situace.

V neděli bude situace podobná. Meteorologové očekávají oblačno až zataženo a na většině území sněhové přeháňky. Na horách opět vydatné sněžení. Denní teploty se budou pohybovat mezi -1 a 3 stupni Celsia, v noci -1 až -5 stupňů Celsia. „Od sobotního pozdního odpoledne až do nedělního (26. února) rána se budou v nižších a středních polohách místy vytvářet zmrazky nebo náledí,“ uvádí ČHMÚ.

Video
Video se připravuje ...

Padající strom málem smetl policejní auto (4.2.2022). Policie ČR

Fotogalerie
67 fotografií