Také v pondělí bude do Česka proudit chladnější vzduch od severozápadu, a to kolem tlakové níže nad Skandinávií. Převládat bude velká oblačnost - oblačno až zataženo, během dne místy sněhové přeháňky, na horách sněžení. V nížinách během dne přechodně i srážky smíšené - deště se sněhem. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 2 až 6 °C, na jižní Moravě na 7 °C, pocitové teploty bude snižovat mírný západní vítr na 4 až 0 °C.

Teploty sledujte na radaru Blesku

V úterý bude oblačno až zataženo, na horách sněhové přeháňky nebo sněžení, jinde srážky pouze ojediněle, a to dešťové přeháňky. Ranní teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 3 až 7 °C, na jižní Moravě až 10 °C. A bude větrno - foukat bude čerstvý vítr.

Od středy bude srážek přibývat

Od středy budou přes naše území přecházet jednotlivé frontální systémy. Ve středu bude zataženo, postupně od severozápadu na většině území sněhové přeháňky nebo sněžení, v jižní polovině území přecházející do deště. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 1 až 5 °C, na jihovýchodě území až 9 °C. Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území srážky, postupně sněžení od vyšších poloh, dále pouze na horách. Ranní teploty 0 až -5 °C, na jihu území až 5 °C. Denní teploty 2 až 6 °C, na jihu území až 9 °C. V pátek bude zataženo až oblačno, občas déšť, na horách přechodně i sněžení. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 4 až 8 °C, večer oteplování.

Víkend přinese teplotní skoky

Během noci na sobotu bychom se měli dostat do teplé vzduchové hmoty, sobota tak bude zřejmě nejteplejším dnem týdne. Teploty budou stoupat i přes 10 °C. Neděle ale přinese strmý pád teplot vzduchu. V sobotu bude oblačno až zataženo, občas déšť, na horách večer i sněžení. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. V neděli bude zataženo, občas déšť, od vyšších poloh sněžení. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 2 až 6 °C.

Scénář mezi jarem a zimou bude pokračovat

A v podobném charakteru počasí se ponese i týden od 13. března, na který spadá poslední turnus jarních prázdnin. Zpočátku týdne budou v horských oblastech panovat zimní podmínky, na jeho konci bude oblačnosti i srážek ubývat a teploty půjdou rychle nahoru.

Fotogalerie
33 fotografií