Aprílové počasí je nejspíše u konce a konečně se dočkáme jarních teplot. Podle Českého hydrometeorologického ústavu nás ještě ve čtvrtek čeká deštivější počasí, pomalu se ale bude vyjasňovat. „V Čechách zpočátku místy, jinde jen ojediněle déšť nebo přeháňky, nad 700 m i srážky smíšené nebo sněhové. Večer od severovýchodu ubývání oblačnosti místy až do vyjasnění. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C,“ hlásí portál ČHMÚ. 

Až do čtvrtečního poledne také platí kvůli dotoku po dešti povodňová bdělost a s ní tedy i nízký stupeň výstrahy. 

Pátek už přinese vyšší teploty, ale i jasnou oblohu. „Odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti, zejména na jihozápadě, ojediněle přeháňky. Zpočátku ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s bude k večeru slábnout.“

Sledujte radar Blesku

Podobný scénář jako v pátek se bude psát i v sobotu. Na západě Čech ale bude přibývat oblačnost. Ta v neděli může vyvolat občasný déšť a přeháňky. Víkend by měl přinést shodné teploty 17 až 21 °C.

Počasí by se ale mělo znovu mírně zhoršit po víkendu, jak dále uvádějí na ČHMÚ. V pondělí bychom se tak měli dočkat poklesu teploty ke 14 °C. O stupeň méně bude v maximech podle dlouhodobější předpovědi i příští úterý. 

Fotogalerie
21 fotografií