V úterý budou teploty 4 až 8 °C, ve středu 5 až 9 °C a ve čtvrtek 2 až 6 °C. Až v pátek může mrznout i přes den, teploty budou mezi -1 °C až +3 °C. O víkendu se ale zase začne oteplovat.

V sobotu bude od 1 po 5 °C a do začátku příštího týdne teploty vystoupají zase na 5 až 9 °C.

Srážky a tání sněhu mohou zvednout hladiny řek v povodí Berounky na západě Čech. Povodňová bdělost platí na většině území Plzeňského kraje, a to od úterního rána do odvolání, uvádí výstraha ČHMÚ.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Ani noci nepřinesou silné mrazy. Teploty klesnou jen mírně pod nulu. Nejchladněji bude asi v noci na sobotu, kdy bude mezi nulou a minus čtyřmi stupni. V ostatních dnech mohou teploty vystoupat až na plus šest stupňů.

Nadprůměrné teploty vydrží v Česku až do Vánoc. „Poté do konce roku a na začátku roku příštího nás bude doprovázet o něco chladnější počasí s týdenními hodnotami teplot kolem průměru,“ uvedli meteorologové.

Obloha bude po většinu tohoto týdne zatažená a bude pršet. Sníh bude spíše jen na horách, pouze ve čtvrtek a pátek by se mohl objevit ve všech polohách. V dalších třech týdnech srážek ubyde. Poslední týden tohoto roku a první týden roku nadcházejícího by podle ČHMÚ mělo sněžit i v nižších polohách.

Fotogalerie
52 fotografií