• Až na 32 stupňů Celsia se tento týden dostanou teploty v Česku. Od poloviny týdne se objeví bouřky, o víkendu mohou být i silné. 
  • Podle měsíčního výhledu bude poslední červnový týden teplotně i srážkově nadprůměrný. Letní prázdniny ale už začnou s teplotami běžnými pro červencové počasí.
  • V úterý se mohou teploty dostat na 29 stupňů a ve středu na třicítku. Ve čtvrtek bude maximálně 29 stupňů, ale v pátek se oteplí na 28 až 32 stupňů. O víkendu pak může být 27 až 31 stupňů.
  • Stejně jako v předchozím týdnu se i v příštích dnech budou objevovat bouřky.

Počasí u nás ovlivňuje tlaková výše se středem nad Severním mořem a Dánskem, po jejíž zadní straně k nám proudí teplý vzduch od jihovýchodu.

Už v uplynulém týdnu se teploty opakovaně dostaly nad tropickou třicítku, v pátek dokonce vystoupaly místy na téměř 34 stupňů. V tomto týdnu bude také v některých dnech přes 30 stupňů.

Sledujte aktuální počasí na radaru Blesku

V úterý se už mohou teploty dostat na 29 stupňů a ve středu na třicítku. Ve čtvrtek bude maximálně 29 stupňů, ale v pátek se oteplí na 28 až 32 stupňů. O víkendu pak může být 27 až 31 stupňů. Stejně jako v předchozím týdnu se i v příštích dnech budou objevovat bouřky.

Bouřky od středy

Ve středu se odpoledne a večer mohou vyskytnout místy přeháňky nebo bouřky. Ve čtvrtek už budou přeháňky na většině území a opět mohou dorazit i bouřky. V pátek bude počasí podobné a o víkendu se mohou objevit silné bouřky.

Bouřkové pásmo s místy až extrémním krupobitím poškodilo v pátek a v noci na sobotu rovněž zemědělské porosty. „Za škody vyplatíme klientům desítky milionů korun, krupobití zasáhlo spíše menší oblasti, ale s vysokou intenzitou,“ uvedla Petra Martinková, ředitelka Agra pojišťovny. Kroupy místy dosahovaly až obřích rozměrů. Škody páchaly ale i ty menší. 

Jak bude?

Zítra: polojasno, na jihu oblačno. Noc 11 až 15 °C, den 25 až 29 °C.

Středa: od jihu postupně oblačno. Noc 13 až 17 °C, den 27 až 31 °C.

Čtvrtek: převážně oblačno, místy, přechodně na většině území přeháňky nebo bouřky. Noc 14 až 18 °C, den 25 až 29 °C.

Pátek: polojasno až oblačno, ojediněle, přes den místy přeháňky nebo bouřky. Noc 18 až 14 °C. Den 27 až 31 °C.

Sobota: úřevážně polojasno, ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Noc 19 až 15 °C. Den 28 až 32 °C.

Neděle až úterý: v neděli zpočátku polojasno, postupně přibývání oblačnosti, občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky, i silné. V dalších dnech oblačno a místy, postupně jen ojediněle přeháňky. Noc 20 až 16 °C, postupně 15 až 11 °C. Den 24 až 29 °C, na jihovýchodě až 31 °C, postupně od západu 21 až 26 °C.

Video
Video se připravuje ...

Primář urgentního příjmu o úderu blesku ve Vratislavicích: Je zázrak, že se to stalo i že to přežili Bára Holá

Fotogalerie
62 fotografií