Ve čtvrtek bude mezi 25 a 29 stupni Celsia, na jihu Moravy mohou teploty přesáhnout 30 stupňů Celsia. Bude oblačno, přeháňky se objeví od západu. Odpoledne a večer dorazí zejména do Čech bouřky.

Zejména v Praze, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém a Jihomoravském kraji a na Vysočině mohou být silné a doprovázené přívalovým deštěm s úhrny i kolem 40 milimetrů, v opakovaných bouřkách výjimečně kolem 60 milimetrů.

„V bouřkách se mohou vyskytnout i menší kroupy a silnější vítr,“ doplnili meteorologové. Dodali, že v noci na pátek bude bouřková činnost slábnout.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Také v pátek bude zataženo, na většině území republiky se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Ojediněle se mohou objevit bouřky a především v severovýchodní části země mohou být intenzivní. Přesnější lokalizace vyšších úhrnů je podle meteorologů ale zatím nejistá. Denní teploty se budou pohybovat mezi 20 a 24 stupni Celsia, na jižní Moravě až 27 stupňů Celsia.

Ani v sobotu se k nám příliš mnoho slunce nepodívá, bude oblačno až polojasno. Bouřky a přeháňky se objeví v jihozápadní polovině Čech. Nejvyšší denní teploty očekávají meteorologové mezi 24 a 28 stupni Celsia.

Podobné to bude v neděli, kdy bude oblačno až polojasno, místy se objeví přeháňky a bouřky. Meteorologové počítají s teplotami v rozmezí 25 a 29 stupňů Celsia.

Video
Video se připravuje ...

Hasiči zasahovali kvůli bouřkám na východě Česka: Odčerpávali vodu, odstraňovali spadlé stromy HZM Jihomoravský kraj, Moravskloslezský kraj

Fotogalerie
34 fotografií