Pod 20 stupňů teploty v noci neklesly například také v pražském Klementinu, v Příbrami, Kroměříži, Jeseníku, Zlíně, Frýdlantu, Holešově či Mořkově na Novojičínsku. Teplá noc tak navázala na tropickou sobotu, kdy padly rekordy pro 24. srpen na téměř polovině stanic fungujících alespoň 30 let.

Dnes už do Čech začíná od západu přicházet studená fronta. „Dokonce se už vyskytuje první slabší déšť, a to hlavně v Jihočeském kraji a na severozápadě Čech. Právě zde se také už projevuje chladnější vzduch a teploty už zde moc během dne stoupat nebudou,“ uvedli dopoledne meteorologové. Na Moravě a ve Slezsku ale podle nich bude dnešní den stále tropický, teploty tam už nyní stoupají nad 28 stupňů.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Pršet by dnes mělo jen málo, na řadě míst vůbec. „Šance na odpolední bouřku je také malá, nicméně nevylučujeme, že se pár izolovanějších nevyskytne odpoledne a v podvečer na Moravě. Bohužel schází vlhkost, a to i ve vyšších partiích atmosféry,“ sdělil ČHMÚ. Dostupné energie pro bouřky bude velmi málo, což ztěžuje jejich vývoj.

Video
Video se připravuje ...

Jak vznikají nejničivější bouřky na území Česka? Videohub

Fotogalerie
41 fotografií