V noci na pátek mohou teploty spadnout k 19 až 15 °C, chladněji bude v údolích – až 12 °C. K ránu přijdou ojediněle mlhy. Zatímco noc bude jasná až polojasná, odpoledne a navečer můžeme očekávat přechodně zvětšenou oblačnost. Ojediněle se objeví i přeháňky, nebo dokonce bouřky. Teploty ale přes den vystoupají k 29 až 33 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Meteorologové dnes vydali kvůli suchému a horkému počasí pro celou republiku výstrahu na vznik a šíření požárů, platí do odvolání. Lidé by kvůli zvýšenému riziku vzniku požárů neměli rozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

Noc na sobotu bude o něco teplejší, nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 20 až 16 °C. Menší horka naopak přijdou přes den, teploměr ukáže 26 až 30 °C a o něco víc na jižní Moravě, kde to může být až 33 °C.

Přeháňky či bouřky se v sobotu místy objeví na severozápadě, jinde spíš ojediněle. Jinak bude oblačno až polojasno, na jihovýchodě zpočátku skoro jasno. Objeví se i mírný vítr v rychlosti 2 až 6 m/s.

Mlhy se opět objeví v neděli ráno poté, co teploměry v noci ukážou 18 až 14 °C. Přes den bude stejně jako v sobotu, tedy 26 až 30 °C a 33 °C na jižní Moravě. Přeháňky a bouřky přijdou spíš ojediněle, jinak bude oblačno až polojasno.

Video
Video se připravuje ...

Bouřky se prohnaly Českem: Záplavy ve Zlínském kraji. Evakuace i nebezpečné laguny HZS Zlínského kraje

Fotogalerie
42 fotografií