V dalších dnech očekávají meteorologové většinou ráno oblačno až zataženo a během dne místy polojasno až jasno.

Sledujte aktuální počasí na radaru Blesku

V pátek a v sobotu se ráno a dopoledne na západě a jihozápadě objeví četné mlhy. V oba dva dny vystoupají nejvyšší denní teploty na 10 až 14 °C, při slunečném počasí až na 16 °C. Na Českomoravské vrchovině bude stále větrno.

Neděle bude polojasná až skoro jasná, ráno místy s nízkou oblačností, která se ojediněle udrží po většinu dne. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 12 až 16 °C, při nízké oblačnosti kolem 9 °C.

Jak bude další dny?

  • Sobota ... Zataženo až oblačno, zpočátku v Čechách ojediněle slabý déšť a na západě a jihozápadě místy mlhy. Na východě polojasno až jasno a během odpoledne a večera ubývání oblačnosti kromě západní poloviny Čech i jinde. Noc 10 až 6 °C, na severovýchodě ojediněle kolem 3 °C. Den 11 až 15 °C, v Čechách a ve Slezsku až 17 °C. Na Českomoravské vrchovině čerstvý vítr 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s.
  • Neděle ... Polojasno až jasno, zpočátku v západní polovině Čech nízká oblačnost nebo mlhy.  Noc 7 až 3 °C, na severovýchodě ojediněle až 0 °C. Den 11 až 15 °C, v Čechách a ve Slezsku až 17 °C.
  • Pondělí ... Polojasno až jasno, na severozápadě během dne přibývání oblačnosti a večer ojediněle déšť nebo přeháňky. Ráno a večer v západní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině místy nízká oblačnost. Noc 8 až 4 °C, při vyjasnění až 1 °C. Den 11 až 15 °C, v Čechách a ve Slezsku místy kolem 17 °C.
  • Úterý ... Oblačno až zataženo, zpočátku zejména ve východní polovině území polojasno až jasno. Od západu přechodně místy přeháňky. Noc 8 až 4 °C, při malé oblačnosti až 2 °C. Den 11 až 15 °C, na východě až 17 °C.
  • Středa až pátek ... Zpočátku většinou oblačno, ojediněle přeháňky. Postupně polojasno až jasno, místy mlhy. Noc 9 až 5 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 3 °C. Den 10 až 15 °C, při zmenšené oblačnosti až 17 °C.

Video
Video se připravuje ...

Šéf ČHMÚ: To nejhorší máme za sebou! Co přinesou další dny? Pavlína Horáková

Fotogalerie
14 fotografií