Pondělí

Na většině území budou mlhy nebo nízká inverzní oblačnost s ojedinělým mrholením, která se bude místy rozpouštět a bude skoro jasno až polojasno. K večeru na západě Čech začne přibývat frontální oblačnost a později místy přijde občasný déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 °C, při nízké oblačnosti kolem 16 °C, v 1000 m na horách kolem 17 °C, na Šumavě kolem 20 °C.

Úterý

Bude oblačno až zataženo od západu s deštěm nebo přeháňkami. Ráno a dopoledne mohou ojediněle přijít mlhy. Během dne mají od západu srážky ustávat a bude se vyjasňovat. Nejvyšší denní teploty se očekávají v rozmezí 16 až 20 °C, na jihovýchodě až 22 °C.

Středa

Polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy. Během dne bude od jihozápadu přibývat oblačnost s deštěm nebo přeháňkami, a to zejména v Čechách. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, na jihovýchodě až 21 °C.

Čtvrtek

Očekává se oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, které budou během dne ustávat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 a 19 °C.

Pátek

Meteorologové předpovídají podobné počasí jako ve čtvrtek, tedy oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Teploty ale budou o dva stupně nižší.

Víkend

Zpočátku oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Postupně polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C.

Výhled

Teplé počasí se udrží až do začátku listopadu. To předpovídají meteorologové. Průměrné nejvyšší teploty budou příští týden 16 až 18, na konci října 10 až 14 stupňů Celsia.

Srážkově očekávají meteorologové následující čtyři týdny průměrné. „Po uplynulé první dekádě října, která byla výrazně nadprůměrná, tak bude i v dalších dvou týdnech pokračovat na říjen teplé počasí,“ uvádějí odborníci Českého hydrometeorologického ústavu. Teploty budou klesat až začátkem listopadu, mají kolísat kolem devíti stupňů.