Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude v sobotu přes den proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, zejména na horách, nad 600 m přeháňky sněhové. Teplota dosáhne maximálně 11 stupňů. Na začátku víkendu bude ještě mírný západní až severozápadní vítr.

„Vítr začne zesilovat v neděli; největrnějším dnem příštího týdne bude zřejmě úterý, kdy bude vítr v horských oblastech dosahovat v nárazech rychlosti vichřice, tj. 110 kilometrů v hodině,” uvedla pro Novinky.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

V pondělí si připravte deštníky. Bude převážně zataženo s deštěm.  Nejvyšší teploty dosáhnou 12 stupňů. V Čechách povane přechodně vítr silný 8 až 13 m/s s nárazy až k 70 km/h, na horách až 90 kilometrů.

Nejhorší situace nastane v úterý. Celý den bude zataženo až oblačno, od západu s deštěm. Rtuť teploměru nepřesáhne 14 stupňů. Vítr bude během dne zesilovat. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 5 až 10 m/s se promění na nárazový, který na horách dosáhne až 110 kilometrů za hodinu. Ve středu se bude situace uklidňovat.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:

Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky.
Od středních poloh, v závěru období jen na horách, srážky sněhové.
Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti kolem
-2 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C, v závěru období až 11 °C.