Pracovní týden už  na několika místech republiky přivítal sníh - ten padá na Pardubicku, Vsetínsku i Olomoucku. Odpoledne pak začne chumelit i jinde v Česku. Teploty zůstanou mezi -1 až +3 °C.

Kdy bude chumelit i vás? Sledujte radar ZDE

Pozor si musejí dávat řidiči. Vydatné sněhové přeháňky jsou nyní především na Jesenicku a Šumpersku, kde hlavní silniční tahy po chemickém posypu pokrývá rozbředlý sníh. „Na mokrých vozovkách se místy mohou tvořit zmrazky,“ varoval dispečer prostějovské správy silnic.

Velmi podobné počasí bude i v úterý. Nejnižší noční teploty klesnou k -3 až -7 °C, ty  denní se pak vyhoupnou mezi -1 až +3 °C.

Ve středu sníh proloží i děšťové kapky. Postupně se ale začnou vytrácet a bude hlavně chumelit. Ve čtvrtek sníh pokryje celou republiku v polohách nad 500 metrů. A pozor, bude to klouzat - začne se totiž tvořit náledí. Kromě toho taky bude foukat a tak se na silnicích připravte na závěje a sněhové jazyky.

V pátek bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo déšť se sněhem, nad 500 m potom sněžení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C.

O víkendu se můžou objevit další sněhové přeháňky, postupem času ale bude srážek ubývat. Může taky pořádně přituhnout - na sněhové pokrývce spadnou teploty až k -10 °C.

Fotogalerie
20 fotografií