České pojišťovně za uplynulý týden klienti zatím nahlásili téměř 1300 živelních škod souvisejících s bouřkovým počasím za celkem 35 milionů korun. Nejvíce škod způsobila vichřice, a to více než 800 škod. Škodily také blesky a krupobití. Živly udeřily nejvíce v Jihomoravském kraji. Co do počtu škod následují kraje Olomoucký a Královéhradecký, uvedla mluvčí pojišťovny Ivana Buriánková.

Kooperativě z posledních bouřek na konci minulého týdne a víkendu klienti nahlásili 710 škod za 15 milionů korun. Nejvíce škod zaznamenala pojišťovna v Jihomoravském a Olomouckém kraji. Největší z nich zaregistrovala v obci Velká nad Veličkou, kde vichřice odnesla střechu nad halou s výrobními prostory. Odhadovaná škoda je 1,5 milionu Kč. Škody ale určitě budou narůstat. „V pondělí například naši likvidátoři vyrazili do obce Bohuslavice na Královéhradecku, kde větrná smršť poničila asi 80 domů,“ řekl mluvčí pojišťovny Milan Káňa.

Takto řádila bouřka v Bohuslavicích na Náchodsku:

Video
Video se připravuje ...

Vichr bral v Bohuslavicích střechy. Proleťte se nad zdevastovanou obcí na Náchodsku. Blesk - David Malík, Hudba: Tears, Studio Fontána spol. s r.o.

Pojišťovně Allianz bouřky z minulého týdne zvýšily počty volajících klientů zhruba o 30 procent a škody se zatím pohybují v milionech korun. Nejvíce jich podle mluvčího Václava Bálka způsobilo přepětí, krupobití, vichřice a atmosférické srážky. Hodně jich ale také půjde na vrub odpovědnostního pojištění, které se týká například spadlých tašek ze střechy pojištěného majitele na zaparkovaná auta sousedů nebo spadlých stromů, které poškodily cizí pozemky.

Podívejte se, jak bouřky lámaly stromy

Video
Video se připravuje ...

Nejvíce práce mají hasiči s odstraňováním popadaných stromů. Martin Türke

Po silných bouřkách z minulého týdne bylo na klientskou linku České podnikatelské pojišťovny nahlášeno k dnešnímu dni na 200 škod s finanční rezervou v objemu pět milionů korun. Nejčastěji jsou škody způsobené vichřicí, elektrickým zkratem a krupobitím, upozornila mluvčí pojišťovny Renata Čapková.

VIDEO: Jak vypadala bouře v centru Brna? Podívejte se na video

Video
Video se připravuje ...

Takto vypadala noční bouřka v Brně. Jolana Halalová

Generali má za uplynulý týden v souvislosti s bouřkami nahlášeny škody od 107 klientů v úhrnu za pět milionů korun. Ze dvou třetin se na nich podílela vichřice, když způsobila na majetku škody za téměř tři miliony korun.

 

Fotogalerie
62 fotografií