Zatímco do Čech se bude během soboty nasouvat výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu, který přinese ubývání oblačnosti, počasí na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku dne ještě pod vlivem vlnící se studené fronty, která přinese déšť a přeháňky.

Pohoda díky ochlazení

Díky ochlazení máme před sebou pohodový den, kdy se bude index kondice pohybovat na vysokých hodnotách a počasí nám konečně umožní širokou škálu aktivit. Dožeňte všechno, co jste při extrémně vysokých teplotách nezvládli. Bez obav zvyšte fyzickou zátěž – počasí bude odpoledne ideální na procházku, cyklistiku, tenis, kolečkové brusle, běh. Počasí bude ideální i pro rybáře – díky větrnému počasí budou ryby brát. Večerní počasí bude ideální na grilování.

Od ruky nám půjde jak duševní, tak fyzická práce – pusťte se do úklidu domácnosti, velkého prádla, dodělání nebo zahájení pracovních úkolů nebo přípravy přednášek. Naše koncentrace bude na vysokých hodnotách.

Pokud plánujete procházku do lesa, potom je riziko napadení klíštětem pouze nízké. Horší už to bude se spálením pokožky – nad Evropou střední totiž i nadále zůstává extrémně podprůměrný stav ozonu, takže hrozí spálení pokožky bez opalovacích krémů přes poledne už po 25 minutách. Dobře se budete cítit v letním outfitu, na východě území se bude zpočátku dne hodit deštník.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený