Nejdřív tropy a pak teplotní skok. Od středečního rána začne do Česka proudit vlhčí vzduch, a vrátí se tak dusno a srážky, které budou nejčastěji ve formě přeháněk a bouřek.

Na jihovýchodě České republiky budou dnes večer a v noci ojediněle silné bouřky s přívalovými srážkami a krupobitím. Při opakovaných bouřkách tam může v úhrnu napršet až 50 milimetrů. Nebezpečný může být rychlý odtok vody z krajiny a lokální záplavy v místech, která jsou nasycená vodou z předchozích srážek, informoval ČHMÚ. V druhé polovině noci na čtvrtek by podle něj měly bouřky slábnout.

„Rozšiřujeme výstrahu před silnými bouřkami na celou oblast Slezska a severní Moravy. Celá situace se urychlila a i s ohledem na nově vznikající buňky je pravděpodobné, že se bouřky rozšíří více na sever,“ napsali večer meteorologové.

Jak bude v následujících dnech?

Očekáváné teploty se dnes budou šplhat ke třiceti stupňům. Ve čtvrtek bude maximálně 29 stupňů, ale v pátek bude oteplení nejcitelnější. Poslední školní den bude až 32 stupňů! O víkendu se očekává ochlazení, denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 27 až 31 stupňů.

Aktuální vývoj počasí sledujte na radaru Blesku

První tři týdny v červenci meteorologové očekávají teploty kolem 25 stupňů Celsia. Nejvíc srážek spadne do konce června, červenec bude srážkově průměrný. Letní prázdniny ale už začnou s teplotami běžnými pro červencové počasí.

Video
Video se připravuje ...

Meteoroložka v Blesku: Pořádně se ohřejeme. Dorazí první vlna veder Bára Holá

Fotogalerie
60 fotografií