Sníh napadl například na Blatenském vrchu, Plechém nebo Boubíně. „Jednalo se opravdu pouze o poprašek, který vydržel asi hodinku. Podobná situace se bude opakovat i v následujících dnech,“ řekla Houbová.

Na jihu Čech od rána po většinu dne prší. Ve vyšších polohách se však srážky mohou změnit ve sníh. Jedná se o nadmořské výšky v oblasti nad 1 300 a někde až 1 400 metrů nad mořem.

Video
Video se připravuje ...

Na Šumavě se objevil první sníh. 

Ráno dnes také lehce sněžilo na německých vrcholkách Šumavy, a to Velkém Javoru a Luzném. Velký Javor je s nadmořskou výškou 1 456 metrů nejvyšší horou Šumavy. Sníh dnes napadl také na nejvyšší české hoře Sněžce v Krkonoších.

Ležící zářijový sníh je na horách v Česku pozorován zhruba jednou za tři roky. Naposledy tomu tak bylo v září 2022, uvedli meteorologové na facebooku.

Video
Video se připravuje ...

Blesk: Víte, že... Povodně! Co má obsahovat evakuační zavazadlo? Bára Holá/Blesk

10:30
19. 9. 2024

S likvidací uhynulých zvířat budou po povodních v Moravskoslezském kraji pomáhat dobrovolní hasiči. Mršiny bude zdarma likvidovat kafilérie.

10:24
19. 9. 2024

Škody v Bohumíně se odhadují na 500 milionů korun. Některé části jsou stále zatopené. Kde to jde, začíná úklid, město potřebuje úklidové prostředky.

10:20
19. 9. 2024

Záplavy v Olomouckém kraji jen na silniční síti způsobily škody za několik miliard korun. Především na Jesenicku je stále neprůjezdných 60 silnic. Lopaty a holinky se staly v těchto dnech součástí výstroje několika desítek vězňů z olomoucké a mírovské věznice, zamířili na pomoc na Šumpersko.

Kompletní online

Fotogalerie
40 fotografií