Nahrávka zachycuje řádění tajfunu v provincii Tchaj-nan na jihovýchodě čínského ostrova. Na začátku je vidět, jak auto projíždí mírným deštěm, když se znenadání oblastí prožene mohutný tajfun a během pár sekund odnese téměř vše, co mu stojí v cestě. Zatímco řidič, který nahrávku pořídil, měl štěstí, auto, které jelo před ním, tajfun odnesl desítky metrů a odhodil do stromu mimo vozovku.

Když se silný vítr oblastí prohnal a zlepšila se viditelnost, řidiči se naskytl šílený pohled na následky. Nejhůře na tom byla žena, kterou tajfun smetl z motorky a vlekl ji několik desítek metrů a odhodil ji až před projíždějící auto. Žena byla viditelně v šoku a vůbec nereagovala na řidiče, který jí vyběhl na pomoc. Utrpěla prý ale jen drobná zranění.

Na děsivé záběry se můžete podívat níže. Datum na nahrávce nesedí, protože řidič vozidla měl palubní kameru špatně nastavenou.

Video
Video se připravuje ...

Tajfun se znenadání prohnal mezi auty. Řidičku motocyklu vláčel několik desítek metrů. Liveleak/Youtube

Mohutný Tajfun Soudelor zabíjel a ničil

Tchaj-wan zažil řádění tajfunu v sobotu. Podle posledních informací tam živel připravil o život osm lidí a bezmála 400 lidí utrpělo zranění. Tisíce obyvatel horských a pobřežních regionů musely být přemístěny do bezpečí. Tajfun zde napáchal škody za půl miliardy korun.

Mohutný tajfun Soudelor zasáhl pozdě večer místního času i východní oblasti Číny. Tam sice zeslábl a byl překlasifikován na tropickou bouři, přesto ale zabil nejméně 26 lidí a zničil vše, co mu přišlo do cesty. Pět lidí se podle australské televize ABC stále pohřešuje. Místní úřady odhadují materiální škody na čtyři miliardy jüanů (15,9 miliardy Kč).

Fotogalerie
8 fotografií