Ústecko bez omezení

Silnice v Ústeckém kraji jsou bez vážnějších potíží sjízdné. V horských úsecích leží místy zbytky rozbředlého sněhu, vyplývá z informací silničářů. Teploty v kraji se pohybují od dvou do sedmi stupňů Celsia.

Dálnice D8 a silnice prvních tříd jsou většinou mokré, sjízdné bez omezení. Na silnicích nižších tříd v Krušných horách leží místy zbytky rozbředlého sněhu kryté chemickým posypem, silničáři proto nabádají k opatrnosti. Podle policejního webu dopravu nekomplikuje žádná vážnější nehoda.

Na Vysočině místy náledí

Silnice na Vysočině jsou holé nebo se zbytky sněhu. Místy se na nich může vytvářet náledí. Omezení v dopravě nejsou hlášena, ale řidiči by měli jezdit opatrně, uvedl dispečer krajské správy a údržby před 07:00. Teploty se na Vysočině ráno pohybovaly od minus dvou stupňů po pět stupňů nad nulou. Nejchladněji bylo na Žďársku.

Silničáři měli v noci 33 výjezdů po celém kraji. Situace je podle dispečera lepší než po ránu v úterý, kdy se v kraji na kluzkých vozovkách stala řada nehod.

Na olomouckých mostech pozor

Silnice v Olomouckém kraji ráno místy namrzají a jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Kluzké mohou být zejména vozovky druhé a třetí třídy na Olomoucku a Prostějovsku, kde silničáři od časných ranních hodin provádí chemický posyp. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Námraza se začala nad ránem tvořit především na silnicích druhé a třetí třídy na Olomoucku. „Máme všechna auta venku. Vozovky jsou mokré a místy namrzají. Všechno je to posypané, ale zvýšená opatrnost je přesto namístě,“ řekl dispečer olomoucké správy silnic. Řidiči by měli být opatrní hlavně při přejíždění mostů či v lesních úsecích.

Náhlá ledovka na Prostějovsku

Námraza se místy tvoří také na sousedním Prostějovsku, kde silničáři do terénu poslali všechny sypače. „Je třeba jezdit s maximální opatrností. Může se stát, že řidiči z dobrého úseku najednou vjedou do namrzlého úseku,“ varoval dispečer prostějovské správy silnic. Vozovky začaly namrzat po 04:00, takže podle něj ještě nějakou dobu potrvá, než budou všechny chemicky ošetřeny. Ráno zde panuje inverzní počasí a mlhy.

Na Jesenicku a Šumpersku jsou silnice ráno holé a mokré, na méně důležitých cestách je místy ujetá vrstva sněhu s posypem či zbytky rozbředlého sněhu. Řidiči by si ale měli dát pozor na mlhu. Na Přerovsku jsou silnice ráno bez problémů sjízdné. 

Sníh pořádně potrápil i USA:

Fotogalerie
16 fotografií