Ve Zlínském kraji by si řidiči měli v lesních úsecích a na cestách poblíž vod dávat pozor na vznik námrazy na vozovkách. Na Kroměřížsku se navíc objevují namrzající mlhy. Vozovky v kraji jsou většinou holé a vlhké nebo suché. 

Dopravu v Olomouckém kraji ráno zase místy komplikují mlhy. Podle informací Ředitelství silnic a dálnic ČR se s nimi řidiči mohou potkat zejména na Prostějovsku a Přerovsku. Na severu kraje se navíc na horských cestách místy drží nesouvislá vrstva sněhu. Ostatní silnice v kraji jsou většinou holé a vlhké nebo suché. 

Sníh ze silnic na východě Čech již téměř zmizel. Zůstává ještě v Krkonoších a Orlických horách. Informují o tom krajští silničáři. Řidiči by měli být opatrní v horských oblastech, kde místy leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Někdy může být i zledovatělá, nicméně všechny komunikace jsou s opatrností sjízdné. 

O víkendu má ale opět sněžit 

Podle meteorologů bude v sobotu přes den zataženo až oblačno, ale místy může být až polojasno. K večeru očekávají na západě Čech déšť. Postupně v polohách nad 800 metrů budou srážky sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 °C, na západě Čech a na Českomoravské vrchovině kolem 7 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. 

I během noci na neděli bude oblačno až zataženo. Očekávat se prý dá od západu místy déšť nebo déšť se sněhem. V polohách nad 500 m, na Moravě a ve Slezsku nad 1000 m sněžení. Nejnižší teploty klesnou až k -1 °C, na Moravě a ve Slezsku zůstanou 3 °C nad bodem mrazu. 

Také v neděli meteorologové předpovídají déšť nebo déšť se sněhem. V polohách nad 600 metrů anebo na Moravě a ve Slezsku nad 1000 metrů se bude objevovat sněžení. Během dne budou ale srážky ustávat a místy bude přechodně až polojasno. Nejvyšší teploty 4 až 8 °C, na Moravě a ve Slezsku 8 až 12 °C. 

Podívejte se , jak sněhová kalamita potrápila v minulých dnech Česko:
Fotogalerie
36 fotografií