Srážky očekávejte mezi středeční 13 a 23 hodinou. Na Prachaticku v Jihočeském kraji se první bouřky objeví již před polednem. Teplota se bude držet nad 20 stupni.

Hrozí i záplavy. Podle meteorologů bude docházet zejména na menších a středních tocích k přechodným vzestupům hladin. Nejrizikovější oblastí je povodí Otavy a horní Vltavy, kde mohou být srážkové úhrny 30 mm za 3 až 6 hodin.

Video
Video se připravuje ...

Prudký déšť vyplavil Obchodní centrum Nový Smíchov v Praze. Twitter.com/ Markéta Pátečková

ČHMÚ vydal sérii doporučení, na co si lidé mají dát pozor. Při přívalovém dešti může voda stékat ze svahů, rozvodnit malé toky nebo zaplnit jindy suchá koryta. Může docházet k zatopení podjezdů, sklepů a jiných nízko položených míst. Nárazový vítr pak může pohybovat volně uloženými předměty a poškodit větve stromů.

Aktuální informace o vývoji počasí sledujte na meteoradaru.

Vytrvalé deště a silné bouřky se vyskytovaly nad územím Česka i v úterý. Praha zaznamenala řadu problémů - Obchodní Centrum Nový Anděl na Praze 5 bylo vytopeno, Zlíchovský tunel a tunel Mrázovka musely být kvůli dešti uzavřeny. Další komplikace vznikly u Dolních Břežan, kde se bahno nahromadilo na krajnici.

Fotogalerie
7 fotografií