Pozor na náledí na Vsetínsku

Na hlavních silnicích Vsetínska se dnes může místy tvořit náledí. Na silnicích druhých a třetích tříd Vsetínska leží ve vyšších polohách ujetá sněhová vrstva krytá posypem, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Ostatní silnice ve Zlínském kraji jsou mokré po chemickém ošetření, i tak nabádají silničáři ke zvýšené opatrnosti.

Na možnost tvorby náledí upozorňují silničáři na silnicích I/35, I/49 a I/57. V oblasti nyní místy mrholí a tvoří se mlha. Na Zlínsku i Uherskohradišťsku jsou silnice mokré, i tam vyrazili silničáři do terénu s posypem. Na Kroměřížsku jsou silnice sjízdné bez omezení, vyplývá z informací ŘSD.

Na jihu Čech komplikují dopravu sněhové přeháňky

Sněhové přeháňky a déšť se sněhem dnes komplikují dopravu na Prachaticku a na silnicích jihočeské části Šumavy. Na vedlejších silnicích ve vyšších polohách v lesních úsecích tam leží nesouvislá vrstva zledovatělého sněhu krytá posypem. Silnice jsou podle silničářů s opatrností sjízdné.

Na území kraje je zataženo, většinou prší, vane slabý vítr. Teploty se pohybují od dvou do šesti stupňů Celsia. Podle meteorologů by k večeru měly srážky od západu ustávat. Nejvyšší denní teploty dosáhnou pěti až osmi stupňů, v 1000 metrech na horách kolem jednoho stupně. Čerstvý jihozápadní až západní vítr v nárazech dosáhne rychlosti kolem 50 kilometrů v hodině, na horách i přes 70 kilometrů v hodině

Na Olomoucku padá sníh

Ve vyšších polohách Olomouckého kraje pokryl v noci na dnešek silnice nový sníh. Na Jesenicku na něj motoristé narazí i na hlavních tazích, na Šumpersku pokrývá vedlejší cesty. Sněžení hlásí nyní správci cest také místy na Olomoucku, kde leží rozbředlý sníh především v oblasti Potštátska a Kozlovska, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Na Jesenicku leží na silnicích prvních tříd po chemickém ošetření rozbředlý sníh, stejná situace je i na cestách druhých a třetích tříd. Na vozovkách leží ujetá zledovatělá vrstva krytá posypem. Na Šumpersku jsou hlavní tahy nyní holé a mokré, rozbředlý sníh pokrývá silnice druhých a třetích tříd. Opatrnost je nutná na Červenohorském sedle, kde je rozbředající sněhová kaše. Silnice na Prostějovsku a Přerovsku jsou sjízdné bez omezení.

Se sněžením musejí nyní počítat řidiči od středních poloh Olomoucka, ale i na Červenohorském sedle. Zvýšená opatrnost je kvůli sněžení nutná také na D35 mezi Olomoucí a Hranicemi, vyplývá z informací ŘSD.