• Vichřice si jenom v Česku vyžádala tři lidské životy. Na Třebíčsku a v Jičíně spadly stromy na ženu a staršího muže, po pádu stromu zemřel i muž z Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku.
  • Škody na majetku jdou podle pojišťoven do stovek milionů.
  • Hasiči vyjížděli k tisícovkám případů. Bez proudu bylo v neděli odpoledne více než půl milionu domácností. Problémy ještě v pondělí přetrvávaly na některých železničních tratích.
  • Natočili jste řádění vichřice? Videa posílejte na tip@blesk.cz, ta nejlepší uveřejníme.

Video
Video se připravuje ...

Vichřice dala Česku na frak. Takhle ničila republiku Blesk

Vichr ničil Česko, problémy pokračují
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
22:39
29. 10. 2017

Sníh napadl už i v Praze. Prudká přeháňka v mžiku „pocukrovala“ ulice. Během několika málo minut zmizely chodníky a silnice pod bílou pokrývkou. 

 
22:03
29. 10. 2017

Sníh, který zatím napadl v nejvyšších polohách Krušných hor v Karlovarském kraji, tvoří několikacentimetrový poprašek. Sníh na vrcholcích hor však ještě více komplikuje situaci pro řidiče, další komplikace přichází s tím, že podle předpovědi meteorologů by teploty v noci na pondělí mohly klesnout pod nulu a sněžení by se mělo objevit i ve středních polohách. Řada silnic v Krušných horách je přitom kvůli kalamitě uzavřena a leží na nich spadané stromy.

 
21:29
29. 10. 2017

Nasněžilo již i na šumavské Kvildě. Touhle fotkou se pochlubil starosta Václav Vostradovský.

 
21:15
29. 10. 2017

Jaké počasí nás čeká v noci a pondělí? Vítr se utiší, ale bude dokonce i sněžit! Meteorologové na horách varují před tvorbou sněhových jazyků. Pro dnešních 22:00 až zítřejších 07:00 předpovídá Český hydromteorologický ústav následující: "Proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, v polohách nad 500 m, na severovýchodě k ránu i v nižších polohách, smíšené nebo sněhové. Nejnižší teploty 5 až 1 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h). Na horách místy tvorba sněhových jazyků."

Vichřice z Česka ustupuje, situace se uklidňuje. Přeháňky však budou pokračovat i během pondělí. A to i sněhové a nejen na horách."Proměnlivá oblačnost, na většině území přeháňky. V polohách nad 500 m, na severovýchodě ráno i v nižších polohách, sněhové. K večeru ubývání srážek. Nejvyšší teploty 4 až 8 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h), bude k večeru slábnout. Na horách místy tvorba sněhových jazyků," dodává ČHMÚ.

 
21:01
29. 10. 2017

"Lze ale s jistotou říci, že tento den je za posledních pár let jedním z nejnáročnějším pro hasiče na Vysočině,"

uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. "Po celý den byly a stále jsou v terénu stovky hasičů. Prioritně hasiči řeší události, které nesnesou odkladu – tedy události, při kterých je bezprostředně ohrožen lidský život, zdraví nebo majetek. Velká vytíženost je i operátorů na tísňových linkách. Neustále přijímají další a další hlášení o popadaných stromech. V plném nasazení budou vysočinští hasiči i zítra," doplnila.

 
20:30
29. 10. 2017

Hasiči z Olomouckého kraje uveřejnili zdařilé akční video, jak vypadal náročný den během vichřice z jejich pohledu. Vyjížděli k více než 470 událostem. I zde je nyní situace klidnější, ale zásahy pokračují - zejména u spadaných stromů či uvolněných střech. Dva lidé byli také zraněni, v Opatovicích na Přerovsku narazil osobní automobil do stromu, hasiči museli dva zraněné vyprostit.

 
20:04
29. 10. 2017

"V Mistřicích na Uherskohradišťsku jsme zasahovali u kuriózní události. Díky povětrnostním podmínkám se zde vyvrátila stavební buňka. Silný vítr ji poté kutálel po silnici," uvedla mluvčí hasičů ve Zlínském kraji Lucie Javoříková. Hasiči tam dnes vyjáížděli již k 285 událostem, po 19:00 se situace uklidnila.

Na zlínském sídlišti Jižní Svahy vítr poškodil střechy dvou panelových domů. Na Vršavě spadl strom na trolejové vedení a optický kabel, v bývalém baťovském průmyslovém areálu stromy spadly na komunikace. Kvůli výpadkům elektřiny byly v krajském městě Zlíně mimo provoz mnohé semafory. Ve Zlíně-Malenovicích vítr utrhl semafor ze sloupu. Spadlý strom poškodil oplocení zlínské zoologické zahrady, oplocení poté přeskočila antilopa kudu, sama se však poté vrátila.

 
19:33
29. 10. 2017

Na Karlovarsku zůstávají desítky obcí bez proudu. "Členové krizového štábu proto okamžitě vstoupili do kontaktu se starosty, aby přesně zjistili, jaký je stav. Za pomoci starostů průběžně chceme informovat občany o tom, kdy mohou s obnovením dodávek počítat," uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Kraj má obavy především z toho, aby kvůli výpadku elektřiny nevznikly problémy s fungováním čistíren odpadních vod nebo s nedostatkem pitné vody. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala hasiči pracují především na tom, aby byly zajištěny dodávky elektrické energie do nemocnic a dalších podobných zařízení. "V kraji zatím všechna zdravotnická zařízení fungují," uvedl Kasal. 

 
19:10
29. 10. 2017

"Smutný příběh, byl to soused nade mnou. On si chodil sám nakoupit a dneska, že bylo včera zavřeno, jde tady do samoobsluhy,"

říká v ČT pan Jiří, soused důchodce, na kterého spadl dnes v Jičíně smrk a zabil jej.

 
18:43
29. 10. 2017

"V pražských Nuslích - Otakarově ulici silná vichřice shodila lešení a poničila několik aut,"

hlásí čtenář Blesku Lukáš a zaslal fotky z místa řádění větrného počasí.

 
18:35
29. 10. 2017

Na základní škole Horníkova v Brně-Líšni budou mít v pondělí žáci ředitelské volno. Silný vítr dnes strhl její střechu, poškozená je ze dvou třetin. Hasiči ji museli zabezpečit. Mateřské školy fungovat budou, děti však půjdou zadním vchodem, který je bezpečný, řekl ředitel školy Roman Burda. 

Počet nedělních výjezdů jihomoravských hasičů kvůli odstraňování následků vichřice se přehoupl přes číslo 700. Jde o extrémní nasazení jednotek, což je fyzicky velmi náročné, uvedl mluvčí Jaroslav Mikoška. Hasiči zasahovali také na Heršpické ulici, kde vítr uvolnil semafor, který hrozil pádem do silnice. V ulici Hlavní vichřice ulomila část stromu, který spadl přes silnici a strhl trolejbusovou trolej.

 
18:16
29. 10. 2017

Na Jindřichohradecku dnes hasiči likvidovali požáry dvou rodinných domů ve vsi Plasná u Pluhova Žďáru a v Kamenném Malíkově. Práci jim ztěžoval silný vítr. U požáru v Malíkově se zranil jeden člověk. Pravděpodobně se nadýchal kouře a hasiči ho museli resuscitovat. Pak ho předali zdravotníkům, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

 
18:01
29. 10. 2017

"Kalamita kulminovala v poledne, kdy jsme v Karlovarském kraji evidovali prakticky naráz až 50 poruch vedení vysokého napětí,"

uvedla mluvčí Skupiny ČEZ pro západní Čechy Michaela Jírovcová k situaci v Karlovarském kraji. Vichřice způsobila také škodu na mnoha domech, garážích a dalších budovách. Celou střechu panelového domu utrhl vítr v Chodově na Sokolovsku, poškozena byla například střecha domu s pečovatelskou službou v Toužimi. Vážné škody v řádech milionů korun způsobila vichřice také ve skiareálu v horské Bublavě.

 
17:55
29. 10. 2017

Počtem zásahů v Pardubickém kraji dnešní vichřice překonala orkán Kyrill před deseti lety. Jednou ze závažnějších událostí byl pád střechy u trafostanice v Brozanech u Pardubic, což způsobilo, že třetina krajského města byla dočasně bez elektrické energie, uvedl hejtman Martin Netolický (ČSSD). Hasiči vyjížděli do odpoledne ke 450 událostem. Před deseti lety jich bylo o stovku méně, uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

 
17:27
29. 10. 2017

Praha si prožila ten nejsilnější vítr kolem poledne. V terénu byly všechny jednotky hasičů - ať už profesionální, nebo dobrovolnické. Operační středisko bylo pod náporem telefonátů přetížené. Lidé volali především kvůli spadlým stromům a utrženým plechům ze střech.

 
17:21
29. 10. 2017

Problémy s počasím netrápí jen Česko. Vichřice si vyžádala nejméně pět lidských životů a značné materiální škody v celé centrální Evropě. Po dvou obětech si živel vyžádal v Polsku a v Česku a jednu v Německu. Způsobil také problémy v dopravě, přičemž výrazně ochromil zejména vlakovou dopravu v severních a středních oblastech Německa, provoz na dálkových spojích se tam má obnovit až v pondělí.

 
17:18
29. 10. 2017

Středočeští hasiči dnes evidovali kvůli silnému větru 900 událostí. Vyjížděli hlavně ke spadlým stromům na cesty i rodinné domy a uvolněným předmětům a konstrukcím. Při zásahu na Mělnicku se lehce zranil dobrovolný hasič, který propadl střechou. 

 
17:16
29. 10. 2017

Ani ve vichřici Češi neztrácejí humor. Lékařům ze záchranky v Mělníku nezbylo nic jiného, než vyskočit ze sanitky a odklidit kontejnery, které jim do cesty fouknul silný vítr. Kolegové se jim smějí, že na videu barvy jejich uniforem matou a lidé by si je snadno mohli splést s popeláři.

 
16:57
29. 10. 2017

Designblok, který přerušila evakuace Průmyslového paláce v pražských Holešovicích, nebude pokračovat ani zítra. Střechu výstaviště „rozpáral“ silný vítr, který v Praze napáchal i další škody.

 
16:54
29. 10. 2017

Nárazy větru téměř 150 kilometrů v hodině, takovou silou se vítr opírá do některých míst Česka. Podívejte se na mapu, jak silný vichr vane u vás.

 
16:46
29. 10. 2017

Prostějov: Štítová zeď novostavby, kterou vzala vichřice, prolétla Robertu Kouskovi (44) a Monice Novákové (40) z Prostějova skrze střechu. „Dívali jsme se na televizi a najednou hrozná rána. Já jsem ani netušila, že je takový vichr. Prostě najednou děsný rachot a začalo nám to lézat kolem oken,“ prozradila Monika Nováková a dodala:

„Je to hrozné. Sedíte u televize a najednou vám padá dům. To je děsný pocit. Opravdu děsný.“

 
16:43
29. 10. 2017

Silný vítr v Pardubicích rozbil na největších městských hodinách ciferníky, na jedné straně Zelené brány zcela zmizely.

 
16:40
29. 10. 2017

Pořádnou spoušť za sebou nechal vítr i v Jirkově. Popadané stromy ohrožovaly řidiče, vichřice rozfoukala i květiny na hrobech připravených na dušičky.

 
16:31
29. 10. 2017

Takto řádil vítr v ulicích Prahy. Poškodil billboardy i ochranné zábrany nebo sítě, které se využívají při opravách. Časté byly také pády stromů a větví do silnic nebo na koleje.

 
16:24
29. 10. 2017

Jižní Čechy: Během zásahu spadl strom na cisternu vimperských hasičů. Naštěstí nebyl nikdo z nich zraněn. 

 
16:22
29. 10. 2017

Z paneláku v Chodově na Sokolovsku vítr serval střechu. Kvůli výpadku elektrického proudu vyprošťovali hasiči v tomto městě také člověka uvízlého ve výtahu.

 
16:18
29. 10. 2017

Na Hodonínsku foukal nejen vítr, ale také silně pršelo. Podívejte se na video.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
16:14
29. 10. 2017

V Karlovarském kraji zasedá kvůli vichřici krizový štáb. Musí rozhodnout o opatřeních v desítkách obcí, kde se dosud nepodařilo obnovit dodávky elektrické energie. Záchranné složky nemají o opravě poruch na elektrických vedeních dostatek informací od ČEZ, řekla hejtmanka kraje Jana Vildumetzová (ANO). „Svolala jsem jednání krizového štábu, protože i přes velké úsilí hasičů a snahu silničářů napravit škody, které napáchala vichřice, zůstává několik desítek obcí bez elektřiny,“ uvedla hejtmanka.

 
16:09
29. 10. 2017

Vítr poškodil střechu budovy nad nákupním střediskem Billa v Kounicově ulici v Brně.

 
15:56
29. 10. 2017

Kvůli silnému větru je momentálně v Česku bez proudu více než 500 tisíc odběratelů. ČEZ má v terénu stovky lidí, ale mnoho poruch se podaří odstranit až v příštím týdnu. Firma eviduje zhruba 14 tisíc trafostanic bez proudu.

 
15:49
29. 10. 2017

Podle Českých drah je kvůli větru přerušen nebo komplikován provoz na desítkách tratí. Cestující musí počítat s dlouhým zpožděním v řádech desítek minut. Například na Smíchovském nádraží v Praze mají některé spoje zpoždění hodinu, jeden dokonce 160 minut, hlásí z terénu zpravodaj Blesk.cz.

 
15:27
29. 10. 2017

Od nočních hodin vyrazili hasiči v Česku kvůli řádění větru už k více než 4500 případům. „Zasažena je již prakticky celá republika. Velmi složitá situace je stále v Karlovarském kraji, kde byl svolán kvůli meteorologické situaci krizový štáb kraje. Velké množství výjezdů mají hasiči také v kraji Středočeském, Ústeckém, Libereckém nebo Olomouckém,“ uvedla mluvčí Nicole Zaoralová s tím, že operační střediska, kde jsou odbavovány tísňové hovory, jsou velmi přetížená. Lidé by proto měli odložit volání tísňové linky v případech, kdy se nejedná o bezprostřední ohrožení života, zdraví nebo majetku.

 
15:19
29. 10. 2017

Situace v elektrické distribuční soustavě na jihu Moravy je kritická, nestíhají se opravovat škody způsobené vichřicí. Bez proudu jsou stovky domácností. „Situace je kritická. Mimo provoz jsou stovky distribučních trafostanic. Navíc naši montéři v tomto počasí kvůli jejich bezpečnosti nemůžou do terénu. Zatím zkouší přepnout trafostanice na jiný okruh,“ uvedla mluvčí společnosti E.ON Božena Herodesová.

 
15:12
29. 10. 2017

Šokující pohled se odpoledne naskytl obyvatelům na Kotlanově ulici v Brně-Líšni. Vichr sroloval zateplovací fasádu jednoho ze zdejších panelových domů.

 
15:04
29. 10. 2017

Čtenářka Blesku Ivana z Vědomic nedaleko Roudnice nad Labem poslala fotografii spouště na své zahradě. Sousedův smrk v našem bazénu, napsala.

 
14:55
29. 10. 2017

Silný vítr zasáhl rovněž Slovensko, způsobil problémy v dopravě. V některých okresech platí nejvyšší výstraha před větrem.

 
14:26
29. 10. 2017

Nejsilnější náraz větru zaznamenaly přístroje na Sněžce, měl rychlost 180 km/h. V pozdějších odpoledních a podvečerních hodinách vítr zeslábne.

 
14:12
29. 10. 2017

Kvůli neustávajícímu větru byly uzavřeny všechny pražské hřbitovy. Z bezpečnostních důvodů jsou zavřené i některé další hřbitovy po celém Česku.

 
14:10
29. 10. 2017

Vichřice a popadané stromy zastavily vlaky na hlavním železničním koridoru z Prahy do Olomouce, Ostravy, na Slovácko a dále do Polska a na Slovensko. Provoz je přerušen mezi Olomoucí a Zábřehem na Moravě. Zatím není zajištěna náhradní doprava, informovaly České dráhy.

 
14:07
29. 10. 2017

Už tři stovky výjezdů kvůli vichřici registrují jihomoravští hasiči. Vítr například v Brně odnesl střechu ZŠ Horníkova, omezení se dotklo provozu tramvaje číslo 1. V zastávce Stránská totiž tramvajové vedení porušila stržená střecha badmintonové haly, hlásí zpravodaj Blesku.

 
13:57
29. 10. 2017

Silný vítr strhl střechu z Průmyslového paláce v pražských Holešovicích. Podívejte se na video, které zaznamenal čtenář Blesku.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
13:54
29. 10. 2017

Vichřice v Těptíně ve Středočeském kraji pokácela borovici starou 80 let, napsala čtenářka Blesku Ivana.

 
13:50
29. 10. 2017

V Havlíčkově Brodě spadl strom na budovu psychiatrické nemocnice. V Pardubicích vítr sroloval střechu na potravinářské škole, v Toužimi se uvolnily plechy na střeše domova s pečovatelskou službou. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

 
13:39
29. 10. 2017

Vítr řádí i v sousedních zemích, například v Polsku zemřel v bouři člověk, na jehož auto spadl strom. V Německu jsou rozsáhlé uzavírky na železnicích a na severu Rakouska dosahoval vítr rychlosti až 140 km/h.

 
13:33
29. 10. 2017

Hlavně na severu Čech stoupaly hladiny řek ke třetímu povodňovému stupni, nyní mají většinou po kulminaci a odpoledne by se měly podle meteorologů stabilizovat.

 
13:06
29. 10. 2017

Takto řádila vichřice v ulicích Prahy 10, podívejte se na video.

 
13:07
29. 10. 2017

Kvůli silnému větru a pádům předmětů ze střech bude celý den uzavřen Pražský hrad. Nepřístupné jsou z bezpečnostních důvodů také Královská zahrada, Jižní zahrada a Jelení příkop. Informoval o tom prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

 
12:58
29. 10. 2017

V celém Česku jsou stovky tisíc domácností bez elektřiny, vedení často poškozují padající stromy. ČEZ má v terénu stovky pracovníků poruchových čet, kteří problémy řeší. Opravy ale komplikuje vytrvalý silný vítr. Za dopolene řešili operátoři firmy v souvislosti s výpadky přes 10 tisíc hovorů.

 
12:53
29. 10. 2017

V brněnské části Líšeň poškodil silný vítr střechu základní školy a mateřské školy.

 
12:39
29. 10. 2017

V Mostě nápor větru v okolí Višňové ulice převracel popelnice, strom spadl na auto a ze střechy spadl vysílač, hlásí reportérka Blesku.

 
12:23
29. 10. 2017

Silný vítr vyvrací na jihu Čech stromy do silnic i na koleje, poškodil řadu střech. Situace se během dopoledních hodin zhoršila. Bez dodávek elektrického proudu byly hodinu před polednem desetitisíce domácností. Hasiči už řešili téměř 300 událostí, nejčastěji odstraňovali spadlé stromy a zajišťovali uvolněnou krytinu na střechách, mimo jiné také u pavilonu strakonické nemocnice.

 
12:13
29. 10. 2017

Vítr na letišti Václava Havla v Praze 101 km/h. V pohotovosti jsou hasiči i letištní personál. „Letadla běžně přistávají i odlétají. Nemáme informaci od žádného z pilotů, že by v Praze kvůli povětrnostním podmínkám nechtěl přistát. Pro jistotu se na letišti upevňují věci, které by mohly uletět,“ uvedla Marika Janoušková, tisková mluvčí ruzyňského letiště.

 
12:08
29. 10. 2017

Praha: Uvolnil se kus střechy na Průmyslovém paláci v Holešovicích, kde probíhá výstava Designblok. Byla vymezena nebezpečná zóna 50 metrů od objektu a proběhla evakuace všech osob.

 
11:58
29. 10. 2017

Vichr odnesl střechu z výjezdové základny záchranářů v Sušici na Plzeňsku. Plechy také poškodily okna a fasádu nedalekého obchodu, hlásí reportérka Blesk.cz.

 
11:39
29. 10. 2017

V Mostě se ráno zřítil pravoslavný dřevěný kostel. Pravděpodobně to bylo v souvislosti se silným větrem, uvedla policie. Zatím není jasné, jestli byl někdo zraněn nebo jaká je výše škod. Stavba vznikla v roce 2010, bylo na ni použito dubové, smrkové a jedlové dřevo.

 
11:27
29. 10. 2017

Aktuální varování z Prahy: ulice Perlova je uzavřena, padají tam ze střech tašky.

 
11:22
29. 10. 2017

Aktuální mimořádné události a výluky na železnici můžete sledovat na speciálním twitterovém účtu Českých drah. Momentálně jde o více než tři desítky případů. Nejkomplikovanější zůstává situace mezi Prahou a Českými Budějovicemi, kde nejezdí žádné vlaky ani náhradní autobusová doprava.

 
11:19
29. 10. 2017

Přes 100 kilometrů za hodinu - takovou rychlostí vítr v nárazech bičuje Česko. Podívejte se na mapu z Českého hydrometeorlogické ústavu s hodnotami platnými k jedenácté hodině dopoledne.

 
11:13
29. 10. 2017

Tísňové linky jsou přetížené, přestože operátoři jsou na pracovištích v maximálním počtu. „Žádáme všechny, kteří na tísňové linky volají, aby dnes, když je situace nejkritičtější, nahlašovali pouze události, kdy je ohrožen život, zdraví nebo majetek. Pokud lidem na zahradě spadnul například strom, ale v tuto chvíli nikoho neohrožuje, ať nahlásí událost později,“ řekla Blesk.cz mluvčí hasičů Nicole Zaoralová.

 
10:04
29. 10. 2017

Kvůli bouři je zastaven také provoz vlaků na lince z Prahy do Hamburku, a to v úseku Drážďany - Hamburk. Z Česka nejedou vlaky ani z Děčína do Drážďan.

 
11:01
29. 10. 2017

Přes 200 výjezdů už absolvovali hasiči v Karlovarském a Plzeňském kraji. Spadlé stromy zastavily provoz na několika regionálních železničních tratích a zkomplikovaly dopravu na mnoha silnicích v obou krajích. Úplně uzavřená je silnice mezi Novými Hamry a Horní Blatnou na Karlovarsku. Hasiči odstraňují uvolněné plechy ze střech, zasahovali u požárů, nehod i zatopených sklepů. ČEZ vyhlásil v obou krajích kalamitu, bez proudu jsou stovky domácností.

 
10:46
29. 10. 2017

V devět ráno startoval záchranářský vrtulník do Ostroměře u Jičína k úrazu hasiče, kterého poranila větev při odstraňování zátarasu ze železniční trati.

 
10:39
29. 10. 2017

V Praze zatím hasiči zasahovali u 100 událostí, silný vítr tady dosahuje rychlosti až 120 km/h. Zde jsou fotografie ze Strossmayerova náměstí, kde strom spadl na elektrické vedení.

 
10:29
29. 10. 2017

Další oběť řádění větru! V Jičíně dopoledne usmrtil padající strom muže, uvedla policie. Šel v ulici U Stadionu po chodníku a nevšiml si asi, že strom padá. „Na třiaosmdesátiletého muže spadl vlivem silného poryvu větru modřín, který se v třech metrech zlomil,“ sdělila policejní mluvčí Šárka Pižlová. Celkem už dnes zemřeli dva lidé.

 
10:30
29. 10. 2017

Obrázky spoušti, kterou vichr způsobil v Hradci Králové.

 
10:10
29. 10. 2017

U obce Stařeč na Třebíčsku zemřela mladá žena. Byla v lese a spadl na ni strom. Událost se stala o půl desáté dopoledne, řekla pro Blesk.cz mluvčí hasičů z Vysočiny.

 
10:11
29. 10. 2017

Vichr bude během dne sílit také na jižní Moravě. Ačkoli nedosáhl ještě své největší síly, už nyní páchá škody. V Kovářské ulici ve Veselí nad Moravou vyvrátil vítr strom i s kořeny z dlážděného chodníku. Při pádu poškodil elektrické vedení, z něhož do okolí létaly jiskry. 

 
10:05
29. 10. 2017

Podívejte se, jak vítr řádil v okolí Prahy. Lidem ničil majetek a povaloval popelnice. Vítr dosahuje rychlosti i více než 90 km/h.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
9:50
29. 10. 2017

Pro hlášení výpadků a poruch elektřiny mohou lidé volat bezplatnou linku 800 850 860, uvedla mluvčí společnosti ČEZ.

 
9:48
29. 10. 2017

Problémy se týkají i železnice. Zcela přerušen je provoz na koridoru Praha - České Budějovice, vlaky nejezdí ani mezi Benešovem a Táborem. „Náhradní doprava kvůli vichřici není zajištěna, cestujícím doporučujeme cestu odložit na později,“ sdělil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Problémy jsou také v ústeckém kraji na trati z Rumburku do Krásné Lípy, mezi Mikulášovicemi a Dolní Poustevnou a mezi Bílinou a Krupkou. V Libereckém kraji popadené stromy komplikují provoz v úsecích Turnov - Rychnov u Jablonce, Železný Brod - Velké Hamry, Česká Lípa - Blíževedly a Karlov pod Ještědem - Křížany. Až do večera zřejmě nebude jezdit kabinová lanovka na Ještěd v Liberci.

 
9:40
29. 10. 2017

Silný vítr doprovázený deštěm se v ranních hodinách přehnal přes Hradec Králové. Na některých místech po sobě zanechal spoušť.

 
9:35
29. 10. 2017

Hladina Labe v profilu Vestřec dopoledne překročila třetí povodňový stupeň ohrožení. Vodohospodáři očekávají vzestup vody v nižších částech toku. Vyplývá to z údajů Povodí Labe. V zasažené oblasti už srážek ubývá.

 
9:20
29. 10. 2017

Společnost ČEZ Distribuce vyhlásila kvůli kumulaci poruch na vedení vysokého a nízkého napětí způsobených silným větrem k 8:30 kalamitní stav v sedmi krajích. Kalamitní stav v tuto chvíli platí pro Karlovarský, Královéhradecký, Liberecký, Pardubický, Plzeňský, Středočeský a Ústecký kraj sdělila mluvčí ČEZ Soňa Holingerová. Informovala, že bez elektřiny jsou statisíce domácností. „V terénu jsou poruchové čety a snaží se opravit poruchy a obnovit dodávky elektřiny odběratelům,“ uvedla mluvčí.

 
9:12
29. 10. 2017

Také hasiči v Olomouckém kraji mají od rána napilno. Zatím vyjeli k 29 případům, ve většině případů jde o popadané stromy na silnicích.

 
9:05
29. 10. 2017

Vítr řádil také v Libereckém kraji a kácel stromy.

 
9:04
29. 10. 2017

Hasiči míří na Blanensko, u Velkých Opatovic mají hlášený pád stromu na dům. Silný vítr zesílil, začínáme mapovat situaci, řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška

 
9:01
29. 10. 2017

U Mariánských Lázní popadaly stromy na elektrické vedení. Kvůli výpadku elektrického proudu vyprošťovali hasiči v Chodově na Karlovarsku člověka uvízlého ve výtahu.

 
8:55
29. 10. 2017

Na Vysočině začal silný vítr vyvracet stromy po 06:00. Během dvou hodin hasiči vyjížděli ke 30 událostem, nejčastěji zatím zasahovali na Havlíčkobrodsku a na Žďársku. Zraněn nebyl nikdo, uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Problémy kvůli počasí stále přibývají, objevují se i výpadky elektrického proudu.

 
08:51
29. 10. 2017

Pražská zoo zůstane v neděli zavřená. Poničil ji totiž vítr a vedení zahrady má navíc strach o bezpečí návštěvníků.  

 
8:44
29. 10. 2017

Aktuální záběry z pražských Letňan: Silný vichr pobořil plechové zátarasy kolem stavby a pláty plotu rozmetává po ulicích. V ohrožení jsou lidé i automobily. Vzduchem létá všechno, co nebylo ukotveno, na jízdu ulicemi se "vydaly" i kontejnery na odpad, které jsou na kolečkách...

VIDEO
Video se připravuje ...
 
08:42
29. 10. 2017

V Praze hasiči řeší od rána 40 událostí spojených s větrem. Většinou jde o popadané stromy. Operační středisko je v pohotovosti a přijímá stále další oznámení. Vyvrácené kmeny omezují i tramvajovou dopravu, problémy jsou mezi Malostranskou a Královským Letohrádkem.

 
8:35
29. 10. 2017

V Ústí nad Labem natlačil silný vítr popelnice na zaparkovaná auta.

 
8:31
29. 10. 2017

Krkonošská horská služba varuje v souvislosti s očekávaným extrémně silným větrem před pohybem po hřebenech hor. „Výstraha se týká zejména nejvyšších partií hor, kde lze očekávat nejextrémnější vítr. Z tohoto pohledu je vůbec nejhorším místem Sněžka. Lidé by se měli vyhnout v podstatě celému hlavnímu hřebeni od Harrachova až po Pomezní boudy,“ řekl Pavel Jirsa z krkonošské horské služby. Na snímcích můžete vidět několik hodin starou situaci na vrcholu Sněžky.

 
08:16
29. 10. 2017

Bez elektřiny jsou v důsledku silného větru desítky tisíc domácností v ČR. Dispečink ČEZ Distribuce eviduje stovky poruch na vedení vysokého i nízkého napětí v deseti krajích. Mluvčí ČEZ Soňa Holingerová k tomu uvedla:

Nejhorší situace je v současné době v kraji Královéhradeckém, Ústeckém, Libereckém a také Středočeském."

 
08:12
29. 10. 2017

Silný vítr vyvrací na jihu Čech stromy do silnic i na koleje. Hasiči vyjíždějí od 05:00, zatím přijali hlášení o dvou až třech desítkách vyvrácených stromů. Zasahují téměř v celém kraji. O zraněných lidech informace nemají.

 
08:11
29. 10. 2017

Přes stovku výjezdů už dnes ráno před 8:00 absolvovali hasiči v Karlovarském a Plzeňském kraji. Spadlé stromy zastavily provoz na dvou železničních tratích a zkomplikovaly dopravu na mnoha silnicích v obou krajích. Hasiči ale odstraňovali také uvolněné plechy ze střech a zasahovali i u požárů.

 
07:42
29. 10. 2017

Varování pro řidiče: Lidé by měli omezit pohyb venku a jízdy autem, neměli by chodit do lesa. Pokud je jízda nezbytná, měli by řidiči být obezřetní, na většině středočeských tahů je kvůli dešti snížená viditelnost. 

 
07:40
29. 10. 2017

Středočeští hasiči vyjíždějí k popadaným stromům a částem střech, které nevydržely nápory silného větru. Počet zásahů oproti normálu začal stoupat dnes po půlnoci, výrazně jich přibývá od rána, a to ve všech okresech ve středních Čechách.

 
07:38
29. 10. 2017

Silný vítr komplikuje na severu Čech od rána provoz na silnicích i železnici. Vydatné přeháňky, zejména v Libereckém kraji, zvedají hladiny toků.