Bouřky opět mohou být doprovázené nebezpečnými meteorologickými jevy, tj. krupobitím, přívalovým deštěm o intenzitě kolem 40 mm a zesílením větru na rychlost 70 km/h. Nejvyšší odpolední teploty budou opět vysoko – zastaví se na 27 až 31 °C, naši pocitovou teplotu bude výrazně zvyšovat vlhkost vzduchu. Ochladí nás až bouřky, které mohou přinést ochlazení o více než 5 °C za několik desítek minut.

Také nedělní počasí bude pro většinu obyvatel zátěžové – zvolte klidnější denní režim se sníženou psychickou i fyzickou aktivitou. Naopak zvyšte příjem tekutin – dospělý člověk by měl vypít až kolem 3,5 litrů neslazených nealkoholických nápojů. Nejhůře budou tropické, dusné a na bouřky bohaté počasí snášet kardiaci, astmatici a starší ročníky.

Odlehčete svůj jídelníček – místo těžkých českých jídel si dopřejte saláty nebo těstoviny, tekutiny tělu dodáte také polévkou, dostatkem zeleniny a ovoce bohatých na vodu tj. okurkou, salátem, ředkvičkami, melounem, hruškou. Můžete zvýšit také příjem soli – s potem se totiž vylučuje z těla sodík. I přes zvětšenou oblačnost je na místě opalovací krém, pro děti pokrývka hlavy. Aktivita hmyzu – zejména vos - bude stoupat.  

Fotogalerie
17 fotografií