V pátek bude od západu přibývat vysoká oblačnost na oblačno až zataženo, postupně se slabým sněžením nebo smíšenými srážkami. Místy se vyskytnou i srážky mrznoucí. To se bude tvořit náledí. Noční teploty budou klesat ještě hluboko pod bod mrazu na -4 až -8 °C. Denní teploty vystoupí nejčastěji na -3 až 1 °C. Foukat bude mírný až čerstvý jihovýchodní vítr o rychlosti až 50 km/h.

O víkendu si mnoho slunečních paprsků neužijeme. V sobotu bude oblačno až zataženo, místy smíšené srážky nebo slabé sněžení. Ojediněle se může jednat o srážky mrznoucí. Po ránu pozor na mrznoucí mlhy. Noční teploty budou v Čechách klesat k -1 až -5 °C, na Moravě a ve Slezsku naměříme až -9 °C. Denní teploty se zastaví na 0 až 4 °C, na východě bude chladněji – jen kolem -2 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude oblačno až zataženo s mrznoucím deštěm nebo přeháňkami, na východě území budou srážky vypadávat v podobě sněžení. Noční teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty půjdou rychle nahoru – vystoupí na 3 až 7 °C, jen na východě území zůstane chladněji - kolem nuly. Foukat bude mírný až čerstvý jihovýchodní vítr o rychlosti do 45 km/h.

Fotogalerie
25 fotografií