I páteční ráno bude studené. V minimech naměříme -3 až -7 °C, ojediněle až -10 °C. V horských oblastech bude teplota klesat až pod -15 °C. Také nejvyšší odpolední teploty budou zůstávat pod bodem mrazu – nejčastěji naměříme -5 až -1 °C. 

Jinak bude převážně oblačno, přechodně až polojasno, během dne místy s občasným sněžením, zejména na horách. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Mrznoucí srážky s tvorbou ledovky hrozí v neděli

V sobotu bude převážně oblačno, na východě území s občasným slabým sněžením. Noční teploty budou klesat k -3 až -7 °C, ojediněle se zastaví až kolem -10 °C. Denní teploty budou jen mezi -5 až -1 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h. 

Zpočátku neděle bude oblačno až polojasno, ojediněle s občasným sněžením. Během dne bude od západu docházet k přibývání oblačnosti – počasí u nás začne ovlivňovat frontální systém. Právě na něm se mohou ojediněle vyskytnout i mrznoucí srážky s tvorbou ledovky a to zejména na západě území.

Ráno bude studené – teploměr ukáže -4 až -8 °C, místy bude až -10 °C. Denní teploty vystoupí na -3 až 1 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.  

Na horách leží až půl metru přírodního sněhu

V tomto týdnu na horách vydatně sněžilo a napadl základ pro letošní lyžařskou sezonu. Například v Beskydech leží až 50 centimetrů přírodního sněhu, v Jeseníkách 40 centimetrů, v Krkonoších až 40 centimetrů a na Šumavě 25 centimetrů sněhu.

Teploty budou v 1000 m na horách nejméně do Vánoc zůstávat pod bodem mrazu a občas tam bude sněžit.

Fotogalerie
10 fotografií