V pátek ještě bude převládat velká oblačnost - oblačno až zataženo, zpočátku dne musíme na většině území počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami, které budou přecházet od nadmořské výšky 600 m nad mořem ve sněžení. V Moravskoslezském kraji bude přechodně sněžit i v nižších polohách.

Postupně bude docházet k ustávání srážek a k ubývání oblačnosti až na polojasno. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí ještě vysoko – na 6 až 10 °C. Během večera se bude ochlazovat a tvořit se náledí. Foukat bude mírný až čerstvý severozápadní vítr s nárazy o rychlosti až kolem 45 km/h.

Slunečný víkend přinese ochlazení

O víkendu si budeme užívat slunečních paprsků, zejména po ránu a večer se nám ale bude hodit zimní oblečení. V sobotu bude jasno nebo polojasno. Po ránu se budou místy tvořit mlhy nebo nízká oblačnost.

Noční teploty klesnou na -3 až -7 °C, ojediněle až k -10 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h. 

V neděli bude také převážně slunečno - jasno nebo polojasno. Po ránu opět pozor místy na mrznoucí mlhy nebo nízkou oblačnost. Noční teploty budou klesat na -2 až -6 °C, ojediněle bude až -8 °C. Denní teploty vystoupí na 3 až 7 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

Zmenšená oblačnost bude převládat také po víkendu a teploty půjdou rychle nahoru. Postupně v odpoledních maximech naměříme až 14 °C. 

Fotogalerie
9 fotografií