Ve čtvrtek počasí u nás částečně ovlivní studená fronta – zpočátku dne bude jasno nebo polojasno, během dne bude docházet od severu až severozápadu k přibývání oblačnost a na severu území očekáváme ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty ale nebudou mít chybu – vystoupí na 18 až 22 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Video
Video se připravuje ...

Počasí na Velikonoce Dagmar Honsová, Jan Jedlička

V pátek bude psát opačný scénář – zpočátku dne může být na severu území až oblačno, postupně ale bude docházet k ubývání oblačnosti na jasno až polojasno. Noční teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 14 až 18 °C. Vát bude slabý severozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Velikonoční pondělí proprší

Také v sobotu bude převládat jen malá oblačnost – bude jasno až polojasno. Noční teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 16 až 20 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude zpočátku dne polojasno až skoro jasno, večer očekáváme přibývání oblačnosti a občas přeháňky, ojediněle i bouřky. Noční teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 18 až 22 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h, v bouřkách bude zesilovat.

Sledujte příchod deště a bouřek na radaru Blesku

Nejvíce oblačnosti i srážek očekáváme na Velikonoční pondělí hned po ránu – bude zataženo až oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Během odpoledne bude částečně docházet k ubývání oblačnosti i ustávání srážek. Noční teploty budou relativně vysoko – mezi 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí ještě na 17 až 21 °C, během dne ale očekáváme ochlazování. Také vítr bude během dne zesilovat na čerstvý západní o rychlosti do 55 km/h.

Po Velikonocích se vrátí sněžení

Výrazné, přechodné, ochlazení přijde hned po Velikonocích. V úterý bude proměnlivá oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, od středních poloh i srážky sněhové. Noční teploty budou klesat na 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí jen na 5 až 9 °C. Od středy bude docházet k ubývání oblačnosti a k ustávání srážek. Teploty po ránu budou klesat až ke -4 °C, odpolední teploty ale postupně porostou na 12 až 17 °C.

Fotogalerie
55 fotografií