Silný jihovýchodní vítr s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině a na horách kolem 110 kilometrů v hodině meteorologové očekávají od noci na pátek do noci na pondělí v Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji a na Vysočině. Ve středních a jižních Čechách má začít foukat o něco později, v pátek večer, a vítr by tam měl dosahovat v nárazech kolem 70 kilometrů v hodině.

Sledujte meteorologický radar Blesku 

Podle meteorologů silný vítr může lámat větve a stromy a způsobit škody na domech. Zkomplikovat by tak mohl i dopravu. Stejné problémy může způsobit sněžení, které meteorologové očekávají do čtvrtečního večera ještě na Moravě a ve Slezsku. Obyvatelé by se tam měli mít na pozoru i před ledovkou, která se tam může tvořit při mrznoucím dešti do dnešní půlnoci.

Video
Video se připravuje ...

I sto zásahů za hodinu: Hasič Kavka, meteoroložka Honsová a politik Gazdík o řádění Sabine Blesk TV

Sněžení přitom zkomplikovalo dopravu ve velké části Česka již ve čtvrtek ráno a dopoledne. Na řadě míst havarovala auta a zablokovala silnice, na vině bylo podle policistů často nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky.

Fotogalerie
50 fotografií