Také v pátek na horách napadne až 15 centimetrů nového sněhu.

„Studené severní proudění pocítíme i během dne. Jinak bude oblačno až zataženo, během dne na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty budou klesat na -2 až -6 °C, při polojasné obloze až na -10 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na -4 až 0 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h,“ řekla Blesk Zprávám Dagmar Honsová

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Silné sněžení v Česku
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
10:57
13. 1. 2021

Takhle probíhá odklízení sněhu a sypání vozovky pracovníky technických služeb v Hradci Králové.

Pracovník technických služeb v Hradci Králové odklízí sníh z dlažby autobusové zastávky (13. 1. 2020) Pracovník technických služeb v Hradci Králové odklízí sníh z cyklostezky (13. 1. 2020) Pracovníci technických služeb v Hradci Králové odklízejí sníh z autobusové zastávky (13. 1. 2020)
10:48
13. 1. 2021
!

„Dálnice a silnice prvních tříd ve Zlínském kraji jsou aktuálně sjízdné bez větších komplikací,“ uvedli dopoledne na twitteru zástupci ŘSD. Řidiče upozornili na sníženou viditelnost v důsledku sněhových srážek a na riziko tvorby námrazy.

Zejména to podle nich platí pro silnici I/69 přes vrch Syrákov na rozhraní Zlínska a Vsetínska, silnici I/50 u Starých Hutí a Starého Hrozenkova na Uherskohradišťsku, silnici I/49 u Střelné na Vsetínsku, silnici I/54 u Strání na Uherskohradišťsku a silnici I/35 u Zubří na Vsetínsku. Kvůli ledovce je nesjízdná silnice III/4932 mezi Vizovicemi a Loučkou na Zlínsku, kterou přes zimu silničáři neudržují.

10:25
13. 1. 2021

Se sněžením musíme podle meteoroložky Dagmar Honsové počítat i ke konci týdne. „V pátek a v sobotu očekáváme trvalé sněžení zejména v horských oblastech na severu,“ řekla Blesk Zprávám Honsová.

10:20
13. 1. 2021
!

„Sněžení bude zejména na horách na severu i trvalejší. Za dva dny může napadnout 1 až 10 cm, místy i kolem 15 cm, na severu až 50 cm sněhu,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na twitteru.

10:17
13. 1. 2021
!

„Silnice I. tříd jsou v Plzeňském kraji sjízdné bez komplikací. Na většině území je povrch vozovek vlhký a po chemickém ošetření. Během dne můžeme očekávat sněhové přeháňky, později pak trvalejší sněžení,“ informují silničáři v Plzeňském kraji.

10:14
13. 1. 2021

Čerstvý sníh pokryl krajinu a vozovku také v okolí Hraničných Petrovic a Domašova na Olomoucku.

 
Krajina pokrytá čerstvým sněhem v okolí Hraničných Petrovic na Olomoucku (13. ledna 2021) Krajina pokrytá čerstvým sněhem v okolí Hraničných Petrovic na Olomoucku (13. ledna 2021) Čerstvě zasněžený Domašov nad Bystřicí na Olomoucku (13. 1. 2021)
09:56
13. 1. 2021
!

Na Česko se žene sněhová bouře, řekla Blesk Zprávám meteoroložka Dagmar Honsová. Za posledních 24 hodin nejvíce nového sněhu hlásí Šumava a Sokolovsko - až 15 cm. Během dnešního odpoledne se sněhové přeháňky vyskytují zejména v severní polovině území.

„Během odpoledních hodin ale očekáváme postupně sněžení na většině území - blíží se sněhová bouře Dimitrios. Počasí v Česku dnes začne ovlivňovat tlaková níže od severu, která přinese během odpoledních hodin, noci na čtvrtek a ve čtvrtek na většinu území sněžení nebo sněhové přeháňky - do čtvrtečního večera napadne na horách až 40 cm sněhu, v nižších polohách do 15 cm. Navíc začne zesilovat vítr - čerstvý západní vítr bude dosahovat v nárazech rychlosti 70 km/h, na horách až 90 km/h, tvořit se tak budou sněhové jazyky, na horách i závěje. Na horách očekáváme i bílou tmu, tj. nulovou viditelnost,“ doplnila Honsová.

Čerstvý vítr bude výrazně snižovat naši pocitovou teplotu - teploměr ukáže 0 °C, ale při rychlosti větru 45 km/h bude naše pocitová teplota cca na -8 °C.

V pátek a v sobotu očekáváme trvalé sněžení zejména v horských oblastech na severu.

9:45
13. 1. 2021

Nehoda kamionu uzavřela kus rychlostní silnice I/48 u Českého Těšína na Karvinsku nedaleko hraničního přechodu Chotěbuz. Kamion skončil v příkopu a unikly z něj provozní kapaliny. Po dobu jejich sanace je silnice blokována. Jde o úsek mezi sjezdem na ulici Karvinskou a sjezdem na ulici Ostravskou.

09:38
13. 1. 2021

Sníh zaměstnal i obyvatele sídliště Obeciny ve Zlíně.

Se sněhem bojují i lidé na sídlišti Obeciny ve Zlíně. Se sněhem bojují i lidé na sídlišti Obeciny ve Zlíně. Se sněhem bojují i lidé na sídlišti Obeciny ve Zlíně.
9:34
13. 1. 2021

U obce Chotilsko na Příbramsku došlo krátce před osmou hodinou ranní k nehodě osobního automobilu a autobusu. Autobus sjel ze silnice. Na místě zasahují hasiči a policie. „Nehoda se obešla bez zranění, řidič byl ale uvězněn uvnitř a musel být vyproštěn,“ uvedla pro Blesk tisková mluvčí policie Monika Schindlová. Silnice bude uzavřena ještě minimálně 2,5 hodiny.

 

U obce Chotilsko v okrese Příbram došlo havaroval autobus. U obce Chotilsko na Příbramsku došlo k nehodě osobního vozu a autobusu. Ten skončil mimo vozovku. U obce Chotilsko na Příbramsku došlo k nehodě osobního automobilu a autobusu. Naštěstí se obešla bez zranění.
9:28
13. 1. 2021

Bouračka dvou kamionů zastavila ve středu ráno provoz na 114. kilometru dálnice D5 u Kladrub ve směru na Prahu, obešla se bez zranění. Po 9:00 se kolony začaly rozjíždět.

Bouračka dvou kamionů zastavila ve středu ráno provoz na 114. kilometru dálnice D5 u Kladrub ve směru na Prahu. Bouračka dvou kamionů zastavila ve středu ráno provoz na 114. kilometru dálnice D5 u Kladrub ve směru na Prahu.
09:13
13. 1. 2021

Policie během dvou hodin od 06:00 zaznamenala dvě dopravní nehody na Žďársku a jednu na Havlíčkobrodsku. Dva řidiči si stěžovali na špatnou sjízdnost silnic u Nového Města na Moravě a u Dalešic. „Silnice mohou být namrzlé, nebezpečí smyku hrozí také například na úsecích s uježděnou vrstvou sněhu,“ uvedla mluvčí krajské policie Stanislava Rázlová.

Na Vysočině začalo sněžit v úterý dopoledne. Krajští záchranáři od té doby vyjížděli ke čtyřem dopravním nehodám, při nichž se někdo zranil. „Ošetřili jsme celkem sedm pacientů, naštěstí se jednalo o zranění lehčího charakteru,“ sdělil ČTK mluvčí zdravotnické záchranné služby kraje Petr Janáček dnes v 08:30. Čtyři lidé skončili v nemocnici po nehodě v Dešově na Třebíčsku, kde se v úterý čelně srazila dvě osobní auta.

8:58
13. 1. 2021

Povodí Moravy varuje před vstupem na zamrzlé hladiny vodních nádrží, led je na nich tenký. Tloušťky ledu se pohybují maximálně v jednotkách centimetrů. Na webu státního podniku to dnes uvedl mluvčí Petr Chmelař.

Jako bezpečná tloušťka ledu pro vstup se uvádí 12 centimetrů. Led ale může být vlivem nestejnoměrně proudící vody a kolísáním hladiny pod ním v některých místech zeslabený a hrozí tak jeho prolomení i při mírném zatížení. „Vstup na zamrzlé plochy vodních nádrží a rybníků za účelem provozování zimních sportů je v každém případě pouze na vlastní nebezpečí,“ upozornil mluvčí.

Doplnil, že vodní nádrže Bojkovice, Boskovice, Fryšták, Hubenov, Karolinka, Koryčany, Landštejn, Mostiště, Nová Říše, Opatovice, Slušovice, Vír a Znojmo jsou vodárenské nádrže s vymezenými ochrannými pásmy, kde platí zákaz vstupu obecně.

8:55
13. 1. 2021

Kvůli těžkému sněhu hasiči v Libereckém kraji vyjíždí k odstraňování stromů a větví.

8:35
13. 1. 2021

V Ústeckém kraji komplikovaly hasičům práci spadlé stromy.

8:09
13. 1. 2021

Na většině silnic v Pardubickém kraji zůstává ležet sníh. Většinou je po solení rozbředlý, ve výše položených oblastech může tvořit uježděnou vrstvu. Ta zůstává v oblastech, kde se nesolí, například v okolí Vysokého Mýta, Lanškrouna nebo v Železných horách. V oblasti Pardubic také silničáři upozorňují na náledí.

Někde také vlivem větru vznikají sněhové jazyky. Řidiči s nimi musejí počítat na státní silnici I/11 v úseku Červená Voda - Jablonné nad Orlicí nebo ve vyšších polohách na Lanškrounsku. Silničáři také upozorňují na sněhové jazyky na silnicích Oldříš - Pokřikov, Kladno - Dědová a Kladno - Vojtěchov na Chrudimsku.

8:03
13. 1. 2021

Na silnici 33758 u obce Liboměřice v okrese Chrudim došlo k nehodě autobusu, který sjel do příkopu a částečně blokuje provoz. Na místě zasahuje policie a hasiči.

08:01
13. 1. 2021

Silnice v Plzeňském kraji mohou dnes ráno místy namrzat, v některých úsecích se tvoří sněhové jazyky. Většinou jsou silnice holé a mokré, ve vyšších polohách s vrstvou ujetého sněhu. Pro nákladní dopravu je kvůli námraze uzavřena strmá šumavská silnice ze Zelené Lhoty do Železné Rudy. Kvůli překládce nákladu z havarovaného nákladního automobilu bude od 8:00 zcela uzavřena silnice první třídy u Babylonu na Domažlicku na hlavním tahu do Německa.

07:59
13. 1. 2021

Na silnicích ve Středočeském kraji leží místy rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Jde hlavně o silnice druhé a třetí třídy na Benešovsku, Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku, Příbramsku a Praze-východ. Hlavní tahy jsou sjízdné. Místy může řidiče potrápit ledovka. Hlášena je například z Benešovska z okolí obcí Loket, Dolní Kralovice a Bernartice.

07:56
13. 1. 2021

„V horských oblastech už fouká nárazový vítr, takže se na silnicích tvoří sněhové jazyky. Mají na výšku do 20 centimetrů, takže se dají projet i s osobním autem. Samozřejmě to pluhujeme,“ popsal aktuální situaci Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje. Opatrní by měli být podle něj motoristé také při cestě na Frýdlantsko, při silnějším větru se často tvoří sněhové jazyky i na silnici 13.

V terénu je dnes od rána veškerá dostupná technika, vypomáhají i traktory. Vzhledem ke sněhovým přeháňkám lze ale podle Pospíšila čekat, že budou mít zejména kamiony stejně jako v úterý potíže vyjet ve stoupáních.

7:50
13. 1. 2021

Na silnicích nižších tříd v Královéhradeckém kraji ležel dnes ráno rozbředlý nebo ujetý sníh. Hlavní silniční tahy byly většinou mokré. Meteorologové dnes v kraji předpovídají sněžení, při němž by vítr mohl na silnicích tvořit sněhové jazyky a na horách i závěje.

Opatrní by měli být řidiči hlavně na Rychnovsku, kde zbytky rozbředlého sněhu dnes ráno ležely i na silnicích prvních tříd. „Ve vyšších polohách je na vozovkách souvislá vrstva ujetého sněhu. Mohou se tvořit sněhové jazyky,“ uvedli rychnovští silničáři. Na silnicích v Krkonoších leží zledovatělá vrstva sněhu o síle do pěti centimetrů, která je krytá posypem.

07:49
13. 1. 2021

Komunikace v Ústeckém kraji jsou po ošetření silničáři sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnici třetí třídy mezi Srbskou Kamenicí a Růžovou na Děčínsku uzavřela nehoda kamionu. Další nehodu kamionu mají silničáři nahlášenou u Hory Svatého Šebestiána na Chomutovsku, řidiči se tam zdrží.

„Veškerá technika byla venku. Zhruba ve 4:00 začalo sněžit, od té doby, někde i dřív, vyjížděla. Některé vozy se vrátily,“ uvedl dispečer a dodal, že dnes pracovali silničáři se zhruba 80 vozy.

07:47
13. 1. 2021

Na silnicích v Jihomoravském kraji hrozí dnes ráno námraza, řidiči by měli být opatrní. Místy se objevuje mlha. Na Blanensku ve vyšších polohách fouká nárazový vítr a mohou se tam tvořit sněhové jazyky. Vyplývá to z webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje. Na Vyškovsku je kvůli počasí uzavřena pro vozidla nad 12 tun silnice mezi obcemi Drnovice a Podomí.

7:46
13. 1. 2021

Osobní automobil sjel do příkopu na silnici 4737 u Lučiny na Frýdeckomístecku. Na místo míří policie i hasiči.

K nehodě došlo také na silnici 58 u obce Stará Ves nad Ondřejnicí v okrese Ostrava-město; nehoda,  kde je aktuálně silný provoz. Osobní automobil tam sjel do svodidel a blokuje jeden jízdní pruh.

07:30
13. 1. 2021
!

Nehoda dvou nákladních automobilů na 114. kilometru zastavila dnes ráno dopravu na dálnici D5 na Tachovsku ve směru na Prahu. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Objížďka vede přes sjezd 119 u Benešovic směrem na Stříbro a zpět se vozidla vracejí na dálnici na 107. kilometru u Ostrova u Stříbra.

Fotogalerie
58 fotografií