Také v pátek na horách napadne až 15 centimetrů nového sněhu.

„Studené severní proudění pocítíme i během dne. Jinak bude oblačno až zataženo, během dne na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty budou klesat na -2 až -6 °C, při polojasné obloze až na -10 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na -4 až 0 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h,“ řekla Blesk Zprávám Dagmar Honsová

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Silné sněžení v Česku
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
07:17
13. 1. 2021

Silnice ve Zlínském kraji jsou dnes ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Zlínsku a Vsetínsku na nich mnohde leží rozbředlý sníh, ve vyšších polohách uježděná vrstva sněhu krytá posypem. Na Kroměřížsku a Uherskohradišťsku jsou vozovky po chemickém ošetření většinou mokré.

07:06
13. 1. 2021

V Libereckém kraji se i dnes stále objevují sněhové přeháňky, silničáři proto doporučují řidičům opatrnost. Přes den očekávají meteorologové další sněžení a zesilovat bude i vítr, uzavřena proto zůstává pro kamiony nad 3,5 tuny silnice I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Pro nákladní dopravu nad šest tun je na Liberecku stále uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo směrem na Raspenavu a Hejnice. Bez zimní výbavy by motoristé neměli vyjíždět.

„V terénu je veškerá dostupná technika a vypomáhají nám i traktory, žádné vážné problémy zatím hlášené nejsou,“ řekla ČTK dispečerka společnosti Silnice LK, která zimní údržbu komunikací v kraji zajišťuje. 

07:00
13. 1. 2021

Pěkné ráno, také dnes budeme sledovat počasí v Česku online. Výstraha meteorologů před sněžením a silným větrem platí až do čtvrtečního podvečera. Na horách může napadnout až 15 centimetrů nového sněhu.

Fotogalerie
58 fotografií