Nadprůměrně vysoké teploty budou nadále pokračovat. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu budou středeční denní teploty opět stoupat k 30 °C, nejvýše ale „jen“ 29 °C, na severovýchodě v průměru kolem 24 °C. 

Návrat bouřek a varování před klíšťaty

Očekává se slabý proměnlivý vítr, který bude postupně zesilovat, jak k nám od jihozápadu bude proudit bouřkový mrak. Je více než možné, že odpoledne a večer budou přeháňky a bouřky, zatím ale není v platnosti výstraha. „V bouřkách se mohou vyskytnout zejména krátkodobé úhrny kolem 30 mm, nárazy větru kolem 70 km/h a menší kroupy,“ uvádí pro ČHMÚ meteorolog. 

Od veder si ale podle meteorologů odpočineme alespoň v noci, kdy rtuť teploměru konečně klesne pod 20 °C. Nejnižší noční teploty se očekávají od 11 °C do 15 °C. 

Vedle toho portál varuje před zvýšenou aktivitou klíšťat. Na téměř celém území ČR platí nejvyšší stupeň nebezpečí. Mírně se situace zlepší ve čtvrtek a v pátek, nadále ale bude platit vysoké riziko. 

Sledujte příchod bouřek na radaru Blesku

Bouřky na Moravě: Moravská Nová Ves (20.6.2022)
Autor: Facebook - Zdeněk Čekal

Vysoké teploty nás čekají i ve čtvrtek. Bude jasno až polojasno, na jihozápadě se pak očekávají ojediněle bouřky a přeháňky. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na severovýchodě kolem 26 °C. Slabý proměnlivý vítr. 

Podobně tomu bude i v pátek, kdy se očekávají ještě vyšší teploty, a to až ke 32 °C. I před víkendem se očekávají ojedinělé bouřky.

Fotogalerie
43 fotografií