Po deštivém začátku týdne pokračuje v Česku chladnější jarní počasí s přeháňkami. Na středu meteorologové z ČHMÚ hlásí zataženo až oblačno a během dne na jihu Čech místy, jinde jen ojediněle přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat v rozmezí 14 až 18 °C, na jihu Čech pak jen kolem 13 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V noci ze středy na čtvrtek by přeháňky měly ustávat a na čtvrtek hlásí ČHMÚ jasno až polojasno, zejména v Čechách ovšem opět postupně místy oblačno. K ránu se budou ojediněle tvořit mlhy, nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C, ojediněle se opět mohou objevit přízemní mrazíky, které v posledních týdnech notně potrápily ovocnáře a způsobily nemalé škody. Nejvyšší denní teploty pozvolna porostou na 16 až 20 °C.

Jak bude další dny?

  • Pátek ... Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Noc 9 až 5 °C, den 17 až 21 °C.
  • Sobota ... Převážně oblačno a místy, zejména na severu a severovýchodě, přeháňky. Zpočátku místy polojasno. Noc 10 až 6 °C, den 18 až 22 °C.
  • Neděle ... Oblačno a místy přeháňky. Postupně ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Noc 12 až 8 °C, den 18 až 22 °C.
  • Od pondělí do středy ... Polojasno až jasno, postupně přibývání oblačnosti a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noc 9 až 4 °C, den 17 až 22 °C.

Video
Video se připravuje ...

Bouřky a lijáky na jihu Čech: Voda zaplavila silnici v Českých Budějovicích HZS Jihočeského kraje

Fotogalerie
23 fotografií