Pondělí už přinese o poznání méně srážek než víkend. A ojediněle může být i polojasno. Po ránu a dopoledne pozor na ojedinělé mrznoucí mlhy, jinak bude zataženo až oblačno, ojediněle mrznoucí mrholení nebo slabé sněžení. Srážky se budou vyskytovat zejména na severu území. Odpolední teploty vystoupí na -2 až 2 °C. Pocitové teploty bude na východě snižovat čerstvý vítr.

Od úterý pozor ráno na náledí a zmrazky

Úterý a středa budou psát podobný scénář jako pondělí. Po ránu a dopoledne pozor na ojedinělé mrznoucí mlhy a také se může tvořit náledí nebo zmrazky na silnicích. Jinak bude zataženo až oblačno, ojediněle mrznoucí mrholení nebo slabé sněžení. Během dne přechodně polojasno. Ranní teploty budou klesat na 0 až -4 °C, na západě a severu území může být i chladněji. Odpolední teploty budou vystupovat na -1 až 3 °C. Na jižní Moravě budou ve čtvrtek až 4 °C.  Pocitové teploty bude na východě snižovat čerstvý vítr.

Teploty sledujte na radaru Blesku

Od čtvrtka začne postupně přibývat sněžení a to zejména v horských oblastech. Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, postupně místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Noční teploty -1 až -4 °C. Denní teploty -2 až 2 °C. V pátek bude zataženo až oblačno, na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky. Noční teploty -2 až -6 °C. Denní teploty -2 až 2  °C.

Zimní počasí vydrží i o víkendu

Poslední lednový víkend bude ve znamení pravé zimy – bude zataženo, na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky. Noční teploty -2 až -6 °C. Denní teploty -2 až 2  °C. Na horách budou nejlepší podmínky pro lyžování z celého ledna – mnozí tak vyrazí na hory. Na horách leží i 80 cm přírodního sněhu - nejvyšší výšku přírodního sněhu hlásí v Beskydech Lysá hora 80 cm, Krkonoše na Sněžce 70 cm sněhu, v Jeseníkách na Šeráku je 50 cm, na Šumavě Plechý 25 cm. Druhá polovina nového týdne tam přinese další sněžení. Vlekaři a milovníci zimních sportů si mohou oddychnout – skvělé podmínky tam vydrží nejméně do začátku února.

Fotogalerie
21 fotografií