Do Česka přišly tropy, do čtvrtka nejvyšší denní teploty budou šplhat nad 30 stupňů Celsia, v pátek se mírně ochladí. Místy se v týdnu vyskytnou bouřky, mohou být i silné.

„Ve středu 21. června začíná astronomické léto a to v 16 hodin a 57 min. Slunce vstoupí do znamení Raka a na severní polokouli nastane letní slunovrat, máme před sebou nejdelší den a nejkratší noc v roce. Jeho letošní začátek se ponese ve znamení velmi silných bouřek, ale i tropických teplot,“ upozorňuje meteoroložka Dagmar Honsová.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Úterý: Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noc 18 až 14 °C, den 28 až 32 °C. Slabý, během dne místy mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Středa: Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle silné. Večer ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Noc 20 až 16 °C, den 28 až 32 °C. Mírný západní vítr 2 až 5 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Čtvrtek: Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Odpoledne a večer od západu až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky, i silné. Noc 18 až 14 °C. Den 29 až 33 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s se bude večer měnit na západní, v bouřkách přechodně zesílí.

Pátek: Oblačno až zataženo, přechodně polojasno. Občas déšť nebo přeháňky, ojediněle i vydatnější srážky, zejména na východě ojediněle bouřky. Noc 20 až 16 °C. Den 22 až 26 °C, na Moravě a ve Slezsku 26 až 30 °C.

Teplé počasí bude pokračovat i v příštím týdnu, kdy budou denní maxima podle měsíčního výhledu ČHMÚ také občas překračovat 30 stupňů. V prvních dvou prázdninových týdnech se zvolna ochladí.

Video
Video se připravuje ...

Jak dokážete sami předpovědět bouřku podle vývoje oblaků Videohub

Fotogalerie
20 fotografií