Přes úterní den teploty vystoupají až k 31 °C. Na severu a severovýchodě se budou místy pohybovat kolem 25 °C. Na Šumavě teploměr ukáže 20 °C, v horských oblastech nad 1000 m dokonce 18 °C.

„Dnes čekejte klidné počasí bez přeháněk a bouřek. Na obloze bude jasno nebo polojasno, později bude místy přechodně oblačno. Teploty dosáhnou letních 27 až 31 °C. Nižší teploty budou na SV území, místy kolem 25 °C,“ uvedl na twitteru ČHMÚ.

Sledujte teploty na radaru Blesku

Teploty přes den by do čtvrtka měly stoupat na 30 stupňů Celsia nebo výše. Také v pátek bude obloha oblačná až polojasná, přeháňky nebo bouřky se mají objevovat místy a teploty by se měly udržet pod 30 stupni. Podobné, jen mírně teplejší počasí má pokračovat o víkendu.

Pozor na požáry

Vysoké riziko požárů nově platí až do středy pro celý Ústecký a Karlovarský kraji, hrozba v polovině Libereckého kraje už neplatí. „Vyšší stupeň a tedy i riziko výstrahy přetrvává v oblasti na západě a severozápadě Čech, kde bude rychlost větru a výpar vyšší,“ uvedl Hanzlík. Ve zbytku ČR bude od pondělního poledně nízké. Pomohly srážky.

Při vysokém nebezpečí požárů meteorologové doporučují nerozdělávat oheň v přírodě, zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem a nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Lidé by také měli úsporně hospodařit s vodou. Zemědělcům ČHMÚ radí se při žních domluvit na dohledu s hasiči.

Video
Video se připravuje ...

Taťána Míková o počasí i osobním životě. Co jí vyčítají diváci? Pavlína Horáková

Fotogalerie
73 fotografií