Dnes bude většinou zataženo, zpočátku místy, od jihu postupně na většině území očekávejte déšt. Ten bude místy vydatný, ojediněle se objeví i bouřky.

Kde bude pršet? Sledujte radar Blesku!

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty budou maximálně okolo 17 až 21 °C, při trvalejším dešti kolem 15 °C, v 1000 m na horách jen kolem 13 °C.  Jak dodávají meteorologové, zejména ve východní polovině území místy vydatnější srážky s úhrny i kolem 50 mm.

„Na východě a jihovýchodě se mohou ojediněle vyskytnout i bouřky. Když už se nějaká bouřka vytvoří, bude mít silnou dynamickou podporu a může být i silnější,“ uvedl k sobotnímu počasí ČHMÚ.

Zítra se počasí příliš nezmění, v Čechách bude místy občasný déšť nebo přeháňky. Na východě očekávejte četnější srážky a zpočátku i ojediněle bouřky. Déšť bude k večeru slábnout.

Nejnižší noční teploty  budou 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty  vystoupají na 17 až 21 °C, na severovýchodě kolem 15 °C.

Meteorologové opět varují, že na východě budou vydatné sražky s úhrny kolem 50 mm.

Upozornění meteorologů před vysokým stupněm nebezpečí velmi vydatných srážek platí konkrétně pro oblasti Jeseníku a Šumperku v Olomouckém kraji a Bruntálu, Krnova a Rýmařova v Moravskoslezském kraji od noci na sobotu do nedělního večera.

Pro zbývající regiony těchto krajů a pro východ Jihočeského kraje, severovýchod Královéhradeckého kraje a pro Pardubický, Jihomoravský a Zlínský kraj a Vysočinu vydal ČHMÚ upozornění s nízkým stupněm nebezpečí. Celkový srážkový úhrn se tam podle něj bude za 42 hodin pohybovat od 40 do 70 milimetrů.

V pondělí se počasí nezlepší. Na většině území budeme opět potřebovat deštníky, v závěru dne bude oblačnost i déšť ustupovat. Klesnou noční teploty, na 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty  klesnou na 14 až 18 °C, na jihu Moravy až 20 °C.

V úterý by se mělo vyjasnit, pršet bude pouze na horách. Nejnižší noční teploty očekávejte 12 až 8 °C. Mírně se přes den oteplí, na 18 až 22 °C.

Video
Video se připravuje ...

Jak dokážete sami předpovědět bouřku podle vývoje oblaků Videohub

Fotogalerie
33 fotografií