Rtuť teploměru dnes vystoupá až k tropickým 31 °C, ve vyšších polohách bude samozřejmě chladněji, přibližně okolo 22 °C. Vítr povane slabý - do 4 m/s.

„Dneska se znovu objeví tropické teploty. Zítra dorazí studená fronta, na které se objeví přeháňky a bouřky a lehce se ochladí. Teploty ale zůstanou i dál celkem příjemné, v pátek i během víkendu budou kolem 23 °C, v neděli může být až 27 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Ve středu se nad většinou území bude držet oblačnost, pouze na východě může být zpočátku polojasno. Vyplatí se mít po ruce deštník, očekávat lze totiž bouřky a déšť. Srážek bude k večeru postupně ubývat. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 14 až 18 °C. Přes den vystoupají maximálně k 26 °C, na východě až k 29 °C. Vítr dosáhne rychlosti okolo 6 m/s, v bouřkách však může zesilovat.

Oblačnost přetrvá i ve čtvrtek, zpočátku dne lze očekávat i déšť, kterého postupně bude ubývat. V noci bude přibližně 13 až 17 °C, na západě asi 11 °C. V průběhu dne teploty dosáhnou 18 až 22 °C. Vítr o rychlosti 2 až 6 m/s bude postupně slábnout.

Letní počasí i o víkendu

Závěr pracovního týdne přinese polojasné až jasné nebe a ranní mlhy. V noci se místy ochladí až k 6 °C, na jihovýchodě však teplota dosáhne i 12 °C. Denní teploty se budou držet v příjemném rozmezí 20 až 24 °C. Vítr lze očekávat mírný - okolo 2 až 5 m/s.

I víkend zůstane relativně teplý, v místech s větší mírou oblačnosti však lze očekávat přeháňky. V sobotu se ojediněle mohou objevit ranní mlhy, přičemž přes noc se teplota vyhoupne až k 14 °C, ve dne k 26 °C. Vítr nedosáhne vyšší rychlosti než během pátku. V neděli lze očekávat podobné počasí, místy však rtuť teploměru vystoupá až k 27 °C. Ojediněle se mohou přihnat i bouřky.

Video
Video se připravuje ...

Jak dokážete sami předpovědět bouřku podle vývoje oblaků. Videohub

Fotogalerie
38 fotografií