Podle ČHMÚ bude ve středu od západu přecházet přes Evropu okludující frontální systém. Další přijde ve čtvrtek. V Evropě tak bude nízký tlak vzduchu.

Ve středu můžeme očekávat teploty mezi 7 a 11 stupni Celsia, na horách bude kolem 1 stupně Celsia. Jen na Šumavě mají být až 4 stupně Celsia. Zejména na severu a severovýchodě se objeví srážky nebo déšť, ve výše položených oblastech budou sněhové.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Ve čtvrtek to bude podobné, na většině území se objeví déšť a teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 stupni Celsia. Mírný jižní až jihozápadní vítr může mít místy nárazy až 15 m/s. A stejně tak v pátek bude mezi 5 a 9 stupni Celsia, na jižní Moravě až 11 stupňů Celsia.

ČHMÚ upozornil, že kvůli vysokým teplotám se pomalu ve vzduchu začínají objevovat alergeny. „Neobvykle vysoké únorové teploty způsobují další probouzení vegetace. Začaly kvést další významné pylové alergeny: olše a tisy. Rozkvétají bledule (již i ve středních polohách) a objevují se i první listy jahodníku. V nejteplejších lokalitách pomalu rozkvétají dříny, na vrbách jsou kočičky a někde se objevují už i podléšky,“ uvedli meteorologové.

Video
Video se připravuje ...

Vánice a kalamita: Takhle stála auta u Havlíčkova Brodu v předvečer Štědrého dne 2023 Blesk - Martina Pospíšilová

Fotogalerie
44 fotografií