• Dnes se budou nejvyšší teploty pohybovat od 18 do 22 °C v nížinách do 24 °C, v Čechách se místy objeví přeháňky.
  • V pátek, kdy je v Česku státní svátek, by mělo pršet jen výjimečně, teploty vystoupají na 22 až 26 °C, ale na západě země bude jen kolem 20 °C.
  • Sobota přinese zpočátku jasnou či téměř jasnou oblohu a teploty od 28 do 32 °C. Od západu do Čech dorazí přeháňky a bouřky, které mohou být ojediněle i silné.
  • V neděli má být oblačno až zataženo, zpočátku na východě až polojasno. Postupně začne na většině území pršet, místy budou srážky vydatné a bouřky silné. Teploty na většině území zůstanou pod hranici letního dne, od 19 do 24 °C, jen na jihovýchodě a východě Moravy vystoupají k 28 °C.
  • K tropické třicítce se teploty znovu přiblíží příští týden.

Teploty v Česku klesly - a obloha se po teplých dnech zatáhla. I ve čtvrtek bude v Čechách převážně oblačno a teploty se budou pohybovat jen kolem 20 °C daleko od dřívějších třicítek. Na Moravě a ve Slezsku bude tepleji a místy polojasno. O prodlouženém víkendu však začne ČR ovlivňovat po studené frontě tlaková výše a již v sobotu meteorologové z ČHMÚ hlásí 28 až 32 °C. S oteplením se ale vrátí riziko vzniku silných bouřek.

V Čechách nás čeká od západu přechodně na většině území déšť nebo přeháňky, na Moravě srážky jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty ve čtvrtek budou 18 až 22 °C, v nížinách až 24 °C.

Sledujte aktuální počasí na radaru Blesku

V pátek nás čeká polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Večer ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na západě kolem 20 °C.

V sobotu má být polojasno až skoro jasno, později od západu v Čechách přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C.

Na neděli meteorologové hlásí oblačno až zataženo, zpočátku na východě až polojasno. Postupně na většině území déšť nebo přeháňky, místy vydatné srážky a silné bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C, na jihovýchodě a východě Moravy kolem 28 °C.

V pondělí bude polojasno, ojediněle při zvětšené oblačnosti přeháňky. Zpočátku zejména na východě oblačno až zataženo a doznívání srážek. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, v západní polovině Čech 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na jihovýchodě Moravy až 28 °C.

A jak vypadá výhled na počasí od úterý 9. července do čtvrtka 11. července? Meteorologové předpovídají polojasno, zpočátku ojediněle a postupně místy při zvětšené oblačnosti přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C, postupně 19 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C.

Video
Video se připravuje ...

Bouřky se prohnaly Českem: Záplavy ve Zlínském kraji. Evakuace i nebezpečné laguny HZS Zlínského kraje

Fotogalerie
35 fotografií