Dnes bude převládat polojasná obloha. Zejména na severu a postupně i na severovýchodě bude místy oblačno až zataženo a ojediněle se může objevit i slabý déšť nebo přeháňky.

Nejvyšší teploty se dnes vyšplhají na 26 až 30 °C, na jižní Moravě až na 33 °C. Na severu bude kolem 24 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C. Bude foukat mírný severovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s. Ráno a večer vítr většinou oslábne na rychlosti do 4 m/s.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V noci bude převážně polojasná obloha. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 19 a 15 °C, v údolích ojediněle kolem 13 °C. Bude foukat slabý severovýchodní vítr o rychlosti 1 až 4 m/s, na východě mírný vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

V neděli nás čeká polojasno až skoro jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 25 až 29 °C, na jižní Moravě až k 32 °C. Vítr bude slabý, místy mírný východní až severovýchodní o rychlosti 2 až 6 m/s.

Vedra neskončí ani po neděli. Tropické počasí s teplotami nad 30 °C zasáhne Česko i v prvním školním týdnu. 

Video
Video se připravuje ...

Hasiči zasahovali kvůli bouřkám na východě Česka: Odčerpávali vodu, odstraňovali spadlé stromy HZM Jihomoravský kraj, Moravskloslezský kraj

Fotogalerie
29 fotografií