Během odpoledne potom očekáváme na Ústecku a Liberecku vysokou – cirrovitou oblačnost, ze které ale nikdy neprší. Nejvyšší odpolední teploty se budou zastavovat na letních hodnotách – v maximech naměříme 21 až 25 °C. Vítr bude vát pouze slabý o rychlosti do 15 km/h. Přitom přesně před rokem se nejvyšší odpolední teplota zastavovala na 5 °C a na většině území sněžilo.

Čtvrteční ráno ale bude relativně chladné – i v nížinách může teplota klesat jen ke 4 °C, vyloučené nejsou ani přízemní mrazíky, takže po ránu se bude hodit teplý svetr a pevná obuv, v odpoledních hodinách už bude teplota na plavky.

Rozdíl mezi nejnižšími a nejvyššími odpoledními teplotami tak bude místy až 20 °C. Při nevhodném oblečení hrozí nachlazení. Jinak naši psychickou ani fyzickou pohodu nebude počasí výrazněji zatěžovat. Práce nám půjde dobře od ruky. Počasí bude ideální také na domácí práce – například pro sušení prádla nebo mytí oken. V ovzduší porostou koncentrace pylových částic – alergikům a astmatikům se bude hůře dýchat.

Video
Video se připravuje ...

Takhle vznikají jarní povodně: Vše o odtávání sněhu s Dášou Honsovou. Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
32 fotografií