V noci a ve čtvrtek ráno se může v Čechách místy tvořit na mokrých silnicích a chodnících náledí. Týká se to hlavně východní části Ústeckého kraje, dále Libereckého, Středočeského i Jihočeského kraje a Prahy. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) informoval, že výstraha na náledí platí pro tyto oblasti od středečních 20:00 do čtvrtečních 10:00.

Kdy u vás přestane pršet? A odkud se přiženou další mraky? Sledujte radar ZDE

 

Řidiči, pozor na sníh a sněhové jazyky

 

Do dnešního večera musejí zejména řidiči ještě počítat se sněhovými jazyky v Krušných horách. Na Českomoravské vrchovině v okresech Pelhřimov a Jindřichův Hradec zase bude až do odpoledních hodin sněžit. „Předpokládáme ještě jeden až pět centimetrů nového sněhu,“ uvedli před polednem meteorologové.

 

Během večera se mohou v části českých krajů na některých vozovkách a chodnících při poklesu teplot pod bod mrazu tvořit nebezpečná náledí nebo zmrazky. Na kluzké komunikace by měli dávat pozor řidiči i chodci. V pátek se tepoty uhnízdí mezi –2 až +2 °C, bude zataženo objeví se i srážky.

 

Silvestrovské mrznoucí mlhy

 

Silvestr začne nízkou oblačností a mrznoucími mlhami. Během dne se vyjasní a teploty se můžou vyšplhat až ke 4 °C, místy ale zůstanou pod nulou. Počasí se změní na Nový rok. Nejvyšší denní teploty se mají v neděli pohybovat mezi 0 až +4 °C a bude polojasno až oblačno.

První týden roku 2017 bude spíš oblačný. Objeví se sněžení, ale i srážky smíšené a bude se ochlazovat. Zpočátku týdne bude v noci 0 až –4 °C, postupně přituhne na –3 až –7 °C. Teploty přes den budou mít celkem velký rozptyl, teploměry ukáží hodnoty od –2 až do +3 °C.

Takhle ve středu ráno potrápilo počasí řidiče:

Fotogalerie
8 fotografií