Už v pátek bude během dne docházet k ubývání oblačnosti. Ráno bude oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Postupně další ubývání oblačnosti a odpoledne se můžeme těšit na až na jasno. Po studeném ránu se budou nejvyšší odpolední teploty zastavovat na -1 až 3 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V pátek pozor na náledí a černý led. Ten je velmi obtížně viditelný – vozovka vypadá jako mokrá, často se tvoří na mostech, které rychleji promrzají, neboť je ochlazuje vzduch i zespodu, ale nebezpečná jsou místa ve stínu vyšších budov a podobně. Řidiči ho nečekají, protože jim teploměr ukazuje teplotu nad bodem mrazu, ale v místech vozovky, kde dochází k proudění vzduchu, pohybem pod podvozky projíždějících aut, mohou být teploty nižší.

Víkend ve znamení azura

Víkendové počasí nebude mít chybu. Ideální podmínky budou na horách. Hodit se budou sluneční brýle. V sobotu bude jasno až polojasno, po ránu ojediněle mrznoucí mlhy. Ranní teploty -3 až -7 °C, ojediněle až -10 °C. Denní teploty -2 až 2 °C. V neděli bude polojasno, po ránu ojediněle mrznoucí mlhy. Ranní teploty -3 až -7 °C, ojediněle až -10 °C. Denní teploty -2 až 2 °C, na jižní Moravě 4 °C.

Nový týden přinese nárůst teplot vzduchu

Hned v pondělí očekáváme změnu. Přes Česko budou přecházet jednotlivé frontální systémy – oblačnosti i srážek bude přibývat, také se rozfouká a díky výraznému nárůstu teplot vzduchu, bude přechodně pršet i na horách. Zatím to vypadá, že v příštím týdnu naměříme nejvyšší teploty ve středu, budou stoupat až na 12 °C.

V pondělí bude polojasno, po ránu ojediněle mrznoucí mlhy. Postupně přibývání oblačnosti s deštěm, od vyšších poloh se sněžením. Ranní teploty -3 až -7 °C, ojediněle až -10 °C. Denní teploty 1 až 5 °C, v Čechách až 9 °C. Větrno.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Na horách zpočátku i sněhové. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 4 až 8 °C. Ve středu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 5 až 0 °C. Denní teploty 7 až 12 °C.

Video
Video se připravuje ...

Kalamita v ČR: Zásah hasičů v Libereckém kraji po pádu stromu na střechu (23.12.2023) HZS Libereckého kraje

Fotogalerie
40 fotografií