Máme před sebou relativně pohodový den, jen přihlédněte k relativně vysokým teplotám, které mohou zvyšovat zátěž u starších generací, těhotných žen a lidí s nemocemi dýchacího ústrojí.

Naši pocitovou teplotu nebude ani zvyšovat vlhkost vzduchu, která se bude pohybovat kolem 40% ani ji nebude snižovat vítr, který bude foukat mírný severozápadní o rychlosti do 20 km/h.

Dodržujte pravidelný pitný režim, přes poledne se nezdržujte na přímém slunečním záření. Bez ochranných prostředků hrozí spálení pokožky po 25 minutách. Na sebe letní světlý outfit, po ránu se budou hodit ponožky nebo svetr, protože nejnižší ranní teploty mohou klesat jen k 10 °C. Na hlavu klobouk, pro děti klobouček, jinak hrozí úpal, v horším případě i úžeh.

Naše pracovní výkonnost bude na středních hodinách, během dne se bude snižovat koncentrace. Také fyzickou práci naplánujte raději na ráno nebo dopoledne, odpoledne už bude horko. Ze sportů bude dobré počasí na cyklistiku, procházku nebo tenis, vše ale směřujte na ranní nebo až večerní hodiny. Index zalévání zahrady je vysoký – zalévejte ale až večer, po západu slunce, kdy je výpar nižší. 

Video
Video se připravuje ...

Jak chránit tělo před kolapsem z vedra: Nezavrhněte sůl nebo meruňky Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený