Podružná studená fronta přinese zvýšenou zátěž pro chronicky nemocné, jedince s nemocemi dýchacího ústrojí a kardiaky. Tlak vzduchu bude zpočátku dne stoupat, poté klesat, což pocítí meteosenzitivní jedinci a lidé s nízkým krevním tlakem – ti mohou být více unavení, ospalí a může se jim točit hlava. Jinak bude index pohody na středních hodnotách. Dobře se nám budou zvládat stresové situace.

Sobotní počasí bude umožňovat širokou škálu sportovních aktivit – naplánujte je na odpoledne a večer až bude oblačnosti a přeháněk ubývat. Vydejte se na kolo, zaběhat si, na fotbal nebo na tenis. Pokud se chystáte do lesa – vezměte si košík na houby – počasí je dobré pro jejich růst. Aktivita klíšťat představuje mírné riziko, takže se po návratu z přírody nezapomeňte prohlédnout. Ideální bude počasí také na práci na zahradě, pozor jen na úrazy.

Outfit zvolte vícevrstvý – po ránu se bude hodit mikina a dlouhé nohavice, místy i pláštěnka. Pokud se vydáte do přírody, vezměte si holínky. Nakombinujte přírodní materiály se syntetikou.

Video
Video se připravuje ...

Předpověď počasí: O víkendu se vrátí léto, v neděli pozor na ranní mrazy Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený, Bohuslav Štěpánek

Fotogalerie
23 fotografií