Ve čtvrtek bude obloha oblačná až zatažená, v severovýchodní polovině území ne tolik. V jihozápadní polovině Česka čekají meteorologové místy déšť nebo přeháňky, ve zbytku země může pršet jen ojediněle. Nejvyšší teploty mají vyšplhat k 19 až 23 °C, v jihozápadní polovině území spíš méně, v 1000 m na horách bude kolem 16 °C. Povane mírný, během dne většinou čerstvý jihovýchodní vítr o rychlosti 6 až 11 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). Na severovýchodě vítr slabý, do 4 m/s. Tlak bude slabě či mírně klesat.

„V Čechách a na západě Moravy hrozí nebezpečí vzniku a šíření požárů,“ varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

V noci na pátek spadnou teploty ke 14 až 10 °C, na severovýchodě možná i k 8 °C. Bude zataženo až oblačno, občas bude pršet, místy i déle - zejména v jihozápadní polovině území. Ojediněle mohou přijít bouřky.

„Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na severu a severovýchodě kolem 19 °C,“ píše ČHMÚ. Hrozí také bouřky. Vítr povane čerstvý, jihovýchodní až východní, rychlostí 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, zejména na Českomoravské vrchovině. Na severovýchodě Moravy a ve Slezsku mírný vítr 2 až 5 m/s. K večeru bude vítr slábnout.

V severovýchodní polovině Čech bude přetrvávat zvýšené riziko vzniku a šíření požárů, dokud nezaprší. Noc na sobotu bude chladnější než ta předchozí. Sobotní předpověď vypadá příjemněji, nedělní zase počítá se zhoršením.

Video
Video se připravuje ...

Noční oheň poničil v Brně stánky v podchodu pod hlavním nádražím Městská policie Brno

Fotogalerie
37 fotografií