Nejdeštivějším dnem bude pátek. Od 11:00 platí výstraha před bouřkami, které místy mohou být i silné a mohou padat menší kroupy. Výstraha platí pro většinu krajů do 19:00, přičemž bouřky mohou být silné v pásu od Krušných hor až po Bílé Karpaty.

Sledujte počasí na radaru Blesku

„Budou doprovázené přívalovými srážkami a postupovat jen velmi pomalu k severu. Může v nich spadnout kolem 30 mm za krátký čas. V opakovaných bouřkách může napršet i kolem 50 mm srážek. S nižší pravděpodobností se v bouřkách mohou vyskytnout menší kroupy,“ informovali meteorologové. Teplota se v pátek bude pohybovat mezi 17 a 21 stupni Celsia.

Také v sobotu bude oblačno a během dne se na většině území objeví přeháňky, místy také bouřky. Teploty ale budou o něco vyšší, před den mezi 19 a 23 stupni Celsia a ve Slezsku až 25 stupňů Celsia.

Ani neděle pak nebude jiná, meteorologové opět očekávají oblačno až polojasno, během dne místy bouřky a teplotu mezi 20 a 24 stupni Celsia. Na Moravě a ve Slezsku se může vyšplhat na 26 stupňů Celsia.

Intenzitu víkendových bouřek ještě meteorologové upřesní. Už nyní nicméně varují, že kvůli nasycení půdy vodou může dojít k lokálním zatopením a vzedmutím hladin řek.

Fotogalerie
55 fotografií