V pátek bude slunce o něco méně, než jsme byli v posledních dnech zvyklí, bude polojasno až oblačno. Ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky, hlavně v jihozápadní polovině území. Teploty přes den se budou pohybovat mezi 26 a 30 stupni Celsia.

Sledujte počasí na radaru Blesku

„Dnešní ráno je teplotně velice pestré, jak ukazuje přiložená mapka teploty vzduchu v 5:00. Taky přes den čekáme opět velmi teplo, i když nepatrně chladněji než ve dnech minulých. Většinou naměříme 26 až 30 °C. Opět bude poměrně slunečno, i když hlavně v jižní polovině území se dá čekat slunečního svitu méně. Přeháňka nebo i bouřka by se měla objevit jen výjimečně,“ uvedli meteorologové z ČHMÚ.

Víkend ale bude opět velmi slunečný. V sobotu meteorologové očekávají jasno až polojasno, když se někde vyskytne zvýšená oblačnost, mohou přijít i přeháňky a bouřky. Denní teploty 26 až 30 stupňů Celsia.

V neděli to bude velmi podobné, bude jasno až polojasno s teplotami mezi 27 a 31 stupni Celsia. Večer od jihozápadu bude přibývat oblačnost, jinak se místy přes den mohou vyskytnout přeháňky či bouřky.

Také v pondělí bude ještě pořád velmi teplo, avšak zatáhne se – bude oblačno až zataženo a na většině území se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Objevit se mohou i bouřky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 25 a 29 stupni Celsia. K většímu ochlazení pak dojde až od úterý.

Video
Video se připravuje ...

Strom v Praze zranil mladého muže. (6. července 2024) Aktu.cz

Fotogalerie
47 fotografií