Před víkendem bude počasí ovlivňovat zvlněná studená fronta od západu, za kterou bude do Česka proudit studený vzduch od severozápadu. V pátek bude zejména na jihozápadě pršet, později odpoledne a večer budou srážky ustávat. Denní teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 stupni Celsia, na Moravě bude až 16 stupňů Celsia.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V sobotu bude nejprve jasno až polojasno, odpoledne a večer bude od západu přibývat oblačnosti a ojediněle zaprší. Noční teploty klesnou na 5 až 1 stupeň Celsia, v údolích může být i stupeň pod nulou. Zejména v Čechách meteorologové předpovídají četné přízemní mrazíky. Přes den bude 11 až 15 stupňů Celsia.

Nedělní ráno bude teplejší s hodnotami mezi 7 a 3 stupni Celsia. Na obloze bude oblačno až zataženo, od západu opět může místy pršet. Teploměr přes den ukáže 12 až 16 stupňů Celsia.

Podobné počasí bude pokračovat i na začátku příštího týdne. V pondělí bude polojasno až oblačno, denní teploty mezi 12 až 16 stupni Celsia. Další dny pak teploty mohou vyšplhat až na 17 stupňů Celsia.

Video
Video se připravuje ...

Opava pod vodou: Takhle ji zasáhly povodně 2024 (15.9.2024) HZS ČR

Fotogalerie
26 fotografií